Kouč hostů Jan Malina uznal, že soupeři moc nevzdorovali. „Kladno hrálo velice dobře a zaslouženě vyhrálo. Od začátku nás tlačilo servisem. My jsme pak přišli s nevynucenými chybami a sami se neměli o co opřít," řekl.

Po dvou jednoznačných sadách zakončených hned prvními setboly, byla závěrečná nejvyrovnanější. Domácí přesto měli k dobru šest bodů, avšak soupeř dokázal stáhnout na 21:18. Kladenští se tentokrát vyvarovali triviálních chyb a zápas ukončili na druhý pokus.

Asistent vítězů Petr Klár přiznal, že po předchozích zkušenostech ve výhru uvěřil až po proměněném mečbolu. „Dnes kluci splnili do puntíku taktické pokyny. Nekazit servis a nechat soupeře hrát," řekl s tím pokazili jen čtyři podání, což je rekord jeho týmu.

Zápas ukončil smečující Borek Fokt. Jako správný kapitán věřil v tři body už před utkáním. „Začátek byl z naší strany trošku nervóznější,avšak po prvním setu už jsme všichni věřili, že vyhrajeme," řekl a stejně jako kouč poražených dodal, že hosté si neměli čím pomoci.

Za proměněný mečbol na Kladně hráč neplatí. Přesněji neplatil, příště už možná bude. „Oficiálně to vyhlášené není, ale zkusím to navrhnout," s úsměvem uzavřel lídr kladenského celku.

Kladno - Ústí nad Labem 3:0.
Čas: 80 minut. Sety: 19, 14, 20. Diváci: 500.
Kladno: Bouza, Křesťan, van Haarlem, Fokt, Seifert, Cuul, libero Sadílek. Střídal: Nesvačil.