Jaroslav Procházka patří k zakladatelům klubu. A vlastně už i jeho ikonám. Dlouho úspěšně hájil jeho branku, vybojoval tituly mistrů republiky a hokejbalu zůstal věrný i po skončení kariéry. Teď se věnuje jako trenér mladším žákům a třetího místa na MČR si moc považuje. „Ve skupině střed-sever jsme obsadili také třetí místo, takže bronz ve finálovém turnaji je určitě překvapením. Příjemným," usmíval se.

Jeho kluci (a jedna dívka) se nejprve utkali v základní skupině s domácím Letohradem a po vynikajícím výkonu zvítězili na nájezdy 3:2 (branky Tor a Procházka, jenž proměnilo i rozhodující nájezd). Ve druhém pátečním zápase porazili Plzeň 6:2 (Procházka 3, Šťastný, Zdrůbecký, Fencl) a jasně se tak zařadili mezi favority.

V sobotním prvním duelu bylo zřejmé, že pokud Kladenští získají alespoň dva body s Opavou, postoupí do semifinálových bojů.

To se po nervózním utkání povedlo, Alpiq vyhrál 3:1 (Zdrůbecký 2, Procházka) a zajistil si už po třech utkáních ve skupině postup mezi nejlepší čtyři týmy v republice. 

Možná i proto se závěrečný zápas s Hostivaří nepovedl a byla z toho prohra 1:3 (Zdrůbecký).

„Té porážky lituji už proto, že nás poslala v semifinále na hodně silnou Poličku, která nakonec získala titul. Ta nás přehrála jednoznačně pět nula," popisoval Jaroslav Procházka.

Jeho tým měl po prohře hodně málo času na další duel – tentokrát o třetí místo. Vlastně jen půlhodinku.

Přesto Hradec Králové zdolal 5:0 (Procházka 3, Zdrůbecký, Teinitzer). „Tým zaslouží za tenhle zápas obrovskou pochvalu. Všichni podali heroický výkon a odměnou jim byly bronzové placky," těšilo Jaroslava Procházku.

Bronzoví medailisté z MČR

Robert Pleyer, Aneta Zachová, Matěj Čermák, Vašek Kužel, Martin Fencl, Josef Stříbrný, Dominik Kopp, Filip Němec, Karel Bulant, Matěj Čejka, Jaroslav Procházka, Václav Zdrůbecký, Michal Šťastný, Michael Tor, Milan Teinitzer, Dominik Paták, Petr Frühauf, Jiří Říha, Patrik Maurer, Lukáš Hertl, Ondra Koula, Jakub Filipenský.
Trenéři: Jaroslav Procházka, Petr Koželský, Václav Zdrůbecký. Kustod: David Merta.