„V kariéře jsem zažil v nejvyšší soutěži i bezbrankovou remízu, ale je fakt, že jediný gól při futsale se opravdu vidí málokdy,“ usmál se trenér Kladna Jiří Veselý po utkání, k němuž jeho tým odcestoval v sobotu v oslabeném složení. Navíc několik hráčů mělo v nohách fotbalový zápas.

Pouhých sedm bodů hostů si vedlo výborně v obraně, a když už ta selhala, na místě byl pokaždé skvěle chytající Tetour. „Byl opravdu fantastický, bylo neuvěřitelné, co všechno chytil. Navíc kluci bránili hodně zodpovědně,“ chválil Veselý.

Rozhodla silná zbraň Kladna – standardní situace. Na ty se hosté soustředili a po jedné z nich využil Jarábovy přihrávky Čurda. Jeho trefa nakonec stačila. Ve druhé půli sice mohl vše jistit po únicích Caizl, ale také domácí brankář chytal skvěle.

„Zvládli jsme skvěle i soupeřovu power-play a celkově podali hodnotný výkon, protože Jerigo je vždycky ambiciózní a posílili ho dva borci z prvoligového Interobalu Plzeň – Koc a Kosík,“ dodal Jiří Veselý, jehož tým je o skóre třetí za Jabloncem (má zápas více a prohru s Kladnem na kontě) a Ústím.

Jerigo Plzeň – FK Kladno 0:1 (0:1). Branka: 12. Čurda.

Kladno: Tetour - Šafář, Caizl Čurda, Vašák, Verner, Kaválek, Jaráb.

SK Doksy - FC Čechie Velká Dobrá 1:3, I.A. tř. sk A, 27. 4. 2019
Bévépečko Stuchlý poslal hosty do Prčic, Libušín trestal za zuby
TJ SK Hřebeč - SK Lhota 4:3, KP, 12. 10. 2019
IQ a fotbal? Řešily ho Kosmonosy i Hřebeč