Pobít se pěkně po vikingsku, sice s holemi, ale v rovném boji muže proti muži, kluka proti klukovi a v tomto případě i dívky proti dívce. Školní florbalová liga tohle nabízí a většinou před zaplněným publikem. Hru pocházející se severských končin české děti milují a líté boje to jen dokazují. Jen se někdy přijďte podívat do Biosky, kde navíc rodiče a kamarádi hráčů vytvářejí skvělou atmosféru.

Kdo s tímhle nápadem přišel? Kdo je onou osobou? Jeden ze zakladatelů kladenského florbalu, někdejší hráč Majáku a dnes hlavní osoba Školní ligy Michal Bradáč zásluhy odmítá. „Ta iniciativa vzešla z našeho klubu Kanonýrů, ale já v tom figuruji až od druhé sezony," skromně se vyvléká ze zásluh.

Jenže zajistit několik turnajů ročně a to už šestým rokem, to chce úsilí a také čas. Což je i podle Bradáče velký problém. „Jasně, mám rodinu, k tomu trénuji mládež Kanonýrů, takže to zápřah je. Ale kluci z klubu pomáhají a pochvalu musím dát i školám, učitelkám a učitelům, kteří se skvěle starají. A také vedení kladenské radnice, která celý projekt podporuje," děkuje Michal Bradáč.

Celý článek o Školní florbalové lize si přečtěte v sobotním tištěném Kladenském deníku (3.12.)

Prohlédněte si fotogalerii ze sobotního kola.