„Nechci samozřejmě vyhánět fanoušky ze stadionu, ale spíše umožnit příznivcům, kteří se na stadion nemohou dostat, aby závod také viděli. A těm dalším vrátit plochou dráhu do paměti,“ říká ekonom AK Slaný Jiří Čermák. Ten by do budoucna, pokud se přenos povede, rád oslovit i další extraligové kluby Pardubic, Prahy a Žarnovice, aby přenosy mohl odvysílat i ze závodů konaných na jejich drahách.

Nejvyšší tuzemská soutěž uzavře slánským závodem první polovinu programu. Po třech kolech se na vedoucí pozici vyhřívá Markéta Praha (11 bodů) před obhájcem titulu – pardubickou Zlatou přilbou (10). Slánským (4) patří čtvrtá pozice s minimální ztrátou na nováčka ze Žarnovice (5).
Na domácí dráze tak manažer Milan Mach pomýšlí na vylepšení postavení svého celku. Spoléhat bude tradičně na bodové zisky Eduarda Krčmáře.

Tuzemskou sestavu čítající dále Zdeňka Simotu, Martina Málka a Michala Dudka doplní poprvé v sezoně i posila z Polska. Premiéru ve slánských barvách si odbude Mateusz Szczepaniak.

„Je to ostřílený závodník, jezdil za nás jeho starší bratr,“ připomněl Milan Mach. „Doma chceme zajet podstatně lépe než v předchozích závodech. Věřím, že se nám závod povede,“ dodal.