Oba v pátek na stadionu ve Slaném předvedou exhibici v hodu oštěpem na přesnost, v neformální soutěži je doplní česká rekordmanka v sedmiboji Eliška Klučinová.

Cílem projektu Atletika pro děti (5-11 let) je nabídnout rodičům a jejich dětem volnočasovou aktivitu v podobě pravidelných atletických kroužků a zároveň podpořit sportovní přípravu nejmladších dětí v oddílech a klubech.

Ve Slaném si příchozí děti, ale nově také rodiče, budou moci vyzkoušet atletický víceboj zábavnou a hravou formou. Exhibice atletů proběhne v 15.30 hodin, autogramiáda je naplánována o hodinu později.

„Takovou akci rádi podpoříme, vždyť mezi těmi dětmi mohou být talenti a případní nástupci nejlepší českých atletů,“ shodli se Veselý s Ogrodníkovou.

Oštěpaři budou házet na přesnost, v šesti pokusech se musí přiblížit co nejvíc na čáru ve vzdálenosti zhruba 20 metrů. „Možná padne i nějaká ta sázka, kdo bude lepší,“ usmíval se Veselý.

„Chceme, aby atletika umožnila dětem sportovat a odtáhla je od počítačů a telefonů. V atletických kroužcích si děti mohou změřit síly s někým skutečným, ne s nějakým panáčkem na obrazovce při počítačových hrách,“ upozornil šéftrenér reprezentace Tomáš Dvořák.

Vybrat si oddíl či kroužek mohou rodiče s dětmi na webových stránkách www.atletikaprodeti.cz.

Loni zavítalo na slánský stadion na 300 dětí. „Letos si přejeme, aby jich přišlo ještě o sto víc,“ řekl jeden z organizátorů Tibor Alföldis tím, že program začíná v 15.00 hodin.