O vyhlášení je mezi veřejností velký zájem, jak to momentálně vypadá s obsazením sálu?
Všech dvě stě vstupenek bylo rychle rozebráno, kapacita sálu je ale větší, takže mohou přijít i lidé bez lístku, musí však počítat s tím, že kdo nedorazí včas, nemusí se posadit.

Jak vznikala nominace a jak konečné pořadí?
O návrhy jsme požádali samotné sportovní kluby a veřejnost, abychom někoho neopomněli. Podmínkou bylo, že sportovec musí reprezentovat slánský klub. Výjimkou byli ti, kdo ve Slaném žijí a dělají sport, jehož klub v městě není. Co se týče hodnocení, vytvořili jsme šestičlennou komisi. Každý její člen určil v jednotlivých kategoriích pořadí, jež se sečetla. To byl základ. Změnit se mohl pouze po souhlasu všech členů komise. Je nám jasné, že ne všichni budou s výsledky spokojeni. Nebráníme se ale tomu, že příště bude třeba patnátičlenná a nebráníme se ani dalším návrhům na zlepšení.

Jaké bylo složení komise?
Za Kladenský deník jsme v ní byli já a Rudolf Muzika, za spolupořádající Společnost patriotů Slaného Martin Hrabánek, za sportovce a kluby Jozef Kurilla, Libor Hovorka a Martin Cílek. Budu rád, pokud dostaneme další tipy na členy komise.

Na vyhlášení se objeví řada zajímavých jmen a osobností. Bohužel prý nepřijde nikdo z vedení radnice, co k tomu říct?
Akce se ve spolupráci s regionálními Deníky pořádá v několika desítkách měst a co mám informace, tak pouze ve Slaném to není pod patronátem radnice, která se snaží šetřit. Tomu rozumím. Pan starosta mi v sobotu na Tříkrálovém pochodu vysvětlil, že není vhodné, aby se zúčastnil akce, kterou nepodpořili. Přesto mi osobně přislíbil účast, pak ovšem došlo k jeho náhodnému setkání se zástupci Společnosti patriotů Slaného, kteří akci zachránili, po němž se z akcei omluvil. Toto nedorozumění mě opravdu mrzí, protože si myslím, že tak významná událost a sport všeboecně by měly lidi spojovat, ne rozdělovat. Beru jako osobní selhání, že jsem tomu nedokázal víc pomoc. Věřím, že za rok bude všechno jinak.