V druhé sadě prvního duelu došlo ke kurióznímu momentu. Proti útoku Karlovarska postavili domácí trojblok, ve kterém byly dvě letní posily. Smečař Matti Heitanen při bránění trefil loktem nahrávače Renauda Dilliena, který skončil na šití! Čelo mu zdobí pět stehů.

Kladenští si půjčili druhého nahrávače Nantes, Čecha Demara, syna trenéra Francouzů. Druhý den už belgický mladík nastoupil.

Domácí stále nemají k dispozici svého libera Dirka Sparidanse, takže na jeho postu alternovali hráči z jiných pozic. „Na takové úrovni se bez libera hrát nedá. Všechna družstva nás zatlačila na přihrávce. Pokud bychom měli lépe přihráno, tak by byl výsledek lepší. S tím jsem ale do toho šli," uvedl kladenský asistent Petr Klár a pochvaloval si výhru nad Prievidzou, která chce hrát špičku slovenské extraligy. Pro zajímavost, porazila Karlovarsko.

„Pozitivní je, že bez čtyř hráčů základní sestavy jsme hráli vyrovnaná utkání," řekl Klár s tím, že do prvního mistráku (15. října hostí Zlín) mají dost času na odstranění nedostatků.

O víkendu hraje Kladno další kvalitně turnaj v Českých Budějovicích (dále Karlovarsko a Brno). Jelikož Nizozemsko stejně jako Česko postoupilo do další fáze kvalifikace o mistrovství Evropy z prvního místa, budou mít trenéři k dispozici oba Holanďany – nahrávače Daana van Haarlema a libera Dirka Sparidanse. Do středy ještě museli být oba k dispozici národnímu týmu pro sponzorské akce.

Francouzi byli v Kladně moc spokojení a na oplátku pozval naše hráče příští rok na klání do Nantes. Jeho kouč Demar konstatoval, že kvalita české extraligy šla výrazně nahoru. Mimochodem, v kádru má také kladenského mistra republiky Aleše Holubce, jenž si ale plnil reprezentační povinnosti.

Pro zajímavost a srovnání. Rozpočet kladenského klubu činí šest milionů korun, Nantes má na sezonu 1,2 milionu eur.