S díky nemusíme šetřit, patří pochopitelně hlavně organizátorům z Oázy a hokejových Rytířů. Mluvčí klubu Vít Heral měl jako vždy vše sešroubované do poslední matičky. „Všichni si užili turnajový den, kde nebylo poražených. Navíc se hrálo výlučně fair-play, to mě potěšilo," říkal Heral.

Na parkoviště u Oázy tradičně zavítaly také nejen hokejové celebrity. Už ráno se tady ukázal kandidát na prezidenta Jiří Drahoš, což je roky velký fanoušek kladenského hokeje.

Chybět nemohl ani Josef Zajíc. Ikona kladenského hokeje sice aktuálně pracuje u mládeže v nedalekých Kralupech, organizaci Poháru kladenského Rytíře si ale ujít nenechal. S dětmi to umí dokonale, a tak stihl povzbuzovat nejen své kralupské „zajíčky", ale i ostatní týmy.

Jiří Burger v rozhovoru pro Deník.
Bude ještě Burger pokračovat? Rozhodne se do konce června

Navíc ve svých téměř padesáti letech neváhal a postavil se v exhibičním mači do čela sestavy týmu složeného hlavně z členů obchodního a tiskového oddělení klubu proti kladenským fanouškům. Jeden z nich Zajíce hned v prvním střídání před očima jiné legendy Jiřího Burgera tak zmastil, že Zajíc skončil na asfaltu s pořádně zkrvaveným dresem. „Nasazuju tady vlastní kůži," smál se veterán a stejně dal gól, i když hlavním tahounem jeho týmu byl synovec Jaromíra Jágra - Jiří Kalla, který nedávno začal pomáhat s marketingem Rytířů.

Samotný dětský turnaj ovládli hráči domácích Rytířů, což byla hokejová PZ. Druzí skončili All Stars (Rytíři), třetí Medvědi z Berouna a čtvrtí Zajíci z Kralup. Zajímavé bylo, že všechna utkání řídili nejtalentovanější hokejisté Kladna, kteří už trénují s áčkem – Adam Kubík, David Stahl, Dominik Havelka, Vincent Keszi, Krešimir Shildhabel, a také chlapík, jehož znáte z utkání jako maskota v rytířské zbroji – Šimon Jelínek.

Zvláštní cenu turnaje si vystřílel Josef Troyna z celku Rytířů. Jako nejlepšímu kanonýrovi (17 gólů!) mu připadla originální hokejka hvězdy Montrealu Canadiens Tomáše Plekance, který byl patronem celého klání.

Mario Kolumbič se vrátil na okresní trávníky, chytat bude za Vraný.
Vraný zničil osmigólový Hájek. Kolumbič takový zápas zažil jen v žácích

„Už podruhé se nám potvrdilo, že realizovat takový turnaj má obrovský smysl a dělá radost nejen nám, ale také všem zúčastněným včetně diváků. Druhá červnová sobota v roce 2018 bude opět u patřit street hokeji," slíbil s předstihem šéf Oazy Ondřej Valenta.