Ta zároveň organizuje sbírku na podporu výzkumu rakoviny. V loňském roce se podařilo vybrat 17 461 korun, na čemž mají podle Jana Motejzíka ze společnosti SAMK zásluhu zejména hokejoví Rytíři Kladno, kteří přispěli částkou deset tisíc korun. „Podaří se letos vybrat více peněz?" ptá se Jan Motejzík. 

Každopádně i letos se Rytíři na Sletišti objeví se svým gólmanem ve výstroji. Na něj si mohou všichni přítomní zastřílet. „A kdo bude mít přesnou mušku, určitě neodejde s prázdnou," slibuje tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

Registrace všech lidí, kteří chtějí podpořit tuto sbírku, je v 10 hodin před tribunou, v 11 hodin všichni vykročí na trať dlouhou půldruhého kilometru. Vyrazit můžete po svých, na kole, bruslích nebo třeba – což ocení mámy a tátové těch nejmenších dětí – s kočárkem.

Pro všechny příchozí bude připraven doprovodný program. Vystoupí třeba skupina Taška Kladno se známými šéfy někdejšího klubu 19 Martinem Rakem a Vaškem Rudovským.

Pro malé děti budou zase připraveny netradiční úkoly, které zajišťuje dlouholetý partner Běhu naděje v Kladně, Labyrint – středisko volného času, vzdělávání a služeb. Po splnění každé disciplíny získá každé dítě malou odměnu.

„Všichni příznivci Běhu naděje se svou aktivní účastí a finančním příspěvkem připojují k boji proti této zákeřné nemoci. Za tento počin získá každý účastník humanitární akce dárek od pořadatelů. Celý výtěžek sbírky bude věnován na onkologický výzkum v českých a moravských výzkumných ústavech," dodal Jan Motejzík.

Co se týká počtu účastníků, nebývá na tom v porovnání s ostatními městy Kladno dobře. Bude tomu letos jinak?