O tom, jakým směrem by se v další fázi sezony mohly upínat jejich zraky, může mnohé naznačit dnešní duel s pražskou Slavií. Zápas s aktuálně předposledním celkem tabulky začíná v 20.30 hodin v hale u Sletiště.

Slavia, stejně jako o příčku lepší Třinec, ztrácejí na Kladno pět bodů. Pokud Satani zvládnou i další domácí duel právě s Třincem, mohli by získat definitivu.

Pomoci bude chtít i nejlepší střelec mužstva, šestibrankový Tomáš Fitzel, jenž ale nemá žádnou gólovou asistenci.

„Paradoxně se považuji spíš za nahrávače než střelce, i když letos se to zatím moc neprojevuje. Víceméně se sebou spokojený nejsem, protože bodů jsem mohl mít víc," řekl devětadvacetiletý futsalista a dodal, že koncovka je problém celého týmu. „Když mají nejlepší z nás na kontě v kanadském bodování sedm bodů z dvanácti utkání, tak to je strašně málo," poznamenal.

Před týdnem na hřišti Helasu Brno přišli Satani o bod v poslední vteřině. V prvním utkání na Slavii naopak takto bod získali, v power-play vyrovnali skóre také v Hradci Králové.

„Je vidět, že proti týmům, které nejsou Top, se nám daří koncovky zvládat, jen Helas byl výjimkou," mínil Fitzel a připomněl, že potom, co ze začátku získali pár bodů nad plán, přišlo částečné uspokojení.

„S tím už nic nenaděláme, musíme zabrat a bodovat alespoň v nejbližších domácích zápasech," dodal.

Tomáš v sestavě Kladna nedávno scházel, byl totiž účastníkem mistrovství Evropy v malé kopané, kde Češi získali bronz. „Osobně jsem moc velké úspěchy ve sportovním životě neměl, takže tento je největší. Myslím, že víc jeho význam doceníme až časem," řekl a pochvaloval si, jak velký ohlas měl bronz mezi příznivci jiných sportů.

„Ozvali si mi také lidé, o kterých jsem dlouho neslyšel. Zbláznilo to i ty, kteří se o malý fotbal nezajímali. Hodně se o to zasloužila televize, která přenášela přímé přenosy," mínil Fitzel, jenž hraje malý fotbal za jeden z legendárních klubů populární pražské Hanspaulské ligy, prvoligové Úterní hosty.

Fyzicky to pro něj bylo složité období. V Černé Hoře odehrál s reprezentací v krátkém sledu sedm utkání a přechod zpět na futsal nebyl snadný, byť se může někomu zdát, že jde o podobná odvětví.

„Hraje se na jiném hřišti a povrchu, s jiným míčem, na jiné brány a jsou tam také jiné signály. Chvíli trvá, než si to sedne nazpátek. V Brně už to bylo z mé strany lepší," tvrdil Fitzel s tím, že dnes proti Slavii se musí celý tým semknout a podat slušný výkon.