V úterý si tudíž užívali zaslouženého volna, ve středu však rovnýma nohama naskočili do nekompromisně tvrdé závěrečné fáze přípravy na boje v play off. Výhodou je, že se mohou soustředit na kondiční stránku, poněvadž mají jistotu, že o vítězství v základní části je nikdo nepřipraví.

„Je nutné nabrat fyzickou kondici, které se budeme tvrdě věnovat deset dní, abychom byli na play off ve formě. Volejbal z ní do čtvrtku vypustíme," přiblížil asistent trenéra Petr Klár a prozradil, že ve zbývajících dvou utkáních v Benátkách nad Jizerou a doma s Brnem dostanou větší prostor mladí hráči, zatímco základní osa bude pracovat na fyzičce. Tak jako to bylo například v soubojích s posledním Ústím nad Labem.

Čtěte také: Paráda. Kladno si poprvé přivlastnilo Český pohár!

„Určitě to ale není tak, že zápasy vypustíme. Chceme vyhrát a nepokazit si kredit, který jsme si vybudovali i v zahraničí. Nemíníme si udělat ostudu," řekl Klár a dodal, že pokud by to na palubovce hořelo, zahraje si i zkušenost.

Od začátku by mohl v sobotu v Benátkách nastoupit na nahrávce mladý Belgičan Dillien. „Myslím, že by si to zasloužil," poznamenal s tím, že šanci dostane i mladičký smečař Kozak.

Zkrátka a dobře, opory si musí po náročném programu a aktuálnímu fyzickému nasazení v přípravě pokud možno co nejvíc odpočinout, protože táhli celou sezonu.

Je zřejmé, že Kladno má v nastávajících duelech ideální příležitost vyzkoušet si varianty, které by nastaly, pokud by se někdo z klíčových hráčů zranil.
Co se táče Benátek, tak ty mají v posledních kolech formu a dokázaly vyhrát třeba v Brně. Momentálně jsou na hraně play off.