Hlavní organizátorka Laďka Eichenmannová z HC PZ Kraso Kladno zve všechny, kdo si chtějí zpříjemnit advent a utéci od předvánočního shonu.

„Vyšetřete si chvilku, vezměte své blízké a zavítejte alespoň jednou v roce na zimní stadion v Kladně. Budeme se s dětmi snažit vás vrátit zpátky do dětství, do světa pohádek," uvedla.

Ani ti, kdo nemohou přijít, by neměli zůstat lhostejní. Finanční výtěžek totiž půjde Nadaci pro transplantaci kostní dřeně. „Namísto vstupného vyzveme příchozí diváky k zaslání dárcovské textové zprávy  zmíněné nadaci. Přidejte se k nám. Nikdy není pozdě!" dodala.

Právě dvě vyléčené dívenky, Amálka s Barunkou, budou společně s extraligovým hokejistou Jiřím Tlustým hosty programu. Pro Amálku loni pořádal krasobruslařský klub na podporu jejího boje se zákeřnou nemocí sbírku pozdravů. Ve stejné době podstupovala nejtěžší boj i Barunka. Obě holčičky jste mohli vidět v televizním dokumentu Andělská hra.

Po skončení programu autorka Krkounů Romana Andělová odveze dětmi ozdobený vánoční stromeček do Fakultní nemocnice Motol, kde bude umístěn na dětském oddělení onkologie a hematologie.

K výzvě se přidali i hokejoví kladenští Rytíři. Od pondělí se budou prodávat dárcovské karty s Rytíři v hodnotě dvacet korun. Také tento výtěžek půjde na konto nadace. Na kartičce bude hvězdná pětice radující se z gólu. Určitě bude k dostání v rámci utkání Kladna s Pardubicemi 19. prosince, další prodejní místa budou upřesněna.

A jaký bude sobotní program? Třeba po krasobruslařské dětské revue HC PZ Kraso Kladno, které se zúčastní jako v loňském roce i děti z Dětského domova Ledce, krátce předvedou své první hokejové pokroky děti ze Školičky bruslení kladenských Rytířů.

V polovině programu Vánoc v peřině ale nastane změna! Malí diváci se promění během chvíle v učinkující v muzikálu. A nebude to jen tak obyčejný muzikál, ale přímo muzikál Michala Davida!

Na kladenský led také zavítají zpěváci muzikálu Děti ráje a budou zpívat kladenským dětem přímo na ledové ploše!

Podmínkou pro učinkování v muzikálu je dětský věk a brusle! Bez bruslí totiž  nebudou děti na ledovou plochu vpuštěny!

Do Českého národního registru dárců kostní dřeně mohou vstoupit lidé ve veku 18 až 35 let. Pomoc každého z nás je nesmírně důležitá.