Třebíz zatím působí v závěru sezony nejkompaktněji a Beer Stars nedala ani v semifinálové odvetě naději. Vyhrála 7:2, když první branka padla za záda gólmana Lince už po pár vteřinách z hole Pavlíka. Za poražené se sice prosadily obě hokejové posily Stach s Melkou, ale to nemohlo stačit.

Dynamo mělo proti Notoru nůž pod krkem, ale zlehka si ho malíčkem stáhlo na prsa a pak bleskově otočilo proti soupeři. A ten si už rady nevěděl.

Favorit s několika hokejovými posilami včetně dua Bílek – Valský vyhrál v sobotu první třetinu 3:0 (Bílek dal gól i v oslabení) a pak už náskok jen kontroloval – lépe než před týdnem. Vyhrál 4:1 a také nedělní zápas vyzněl v jeho prospěch.

Na výhře 5:2 pracoval opět Valský a ne pouze svými dvěma góly. Vyautoval šikovnou komunikací s rozhodčími i oporu Notorů Nedvěda, když si nejprve stěžoval, že má příliš ostrý konec hole (a sudí mu dal zapravdu), a poté reklamoval, že Nedvěd vzteky zastřelil míček. Dlouholetý extraligový hráč to nevydržel, sudímu vynadal a šel se sprchovat.

Dynamo vyhrálo 5:2 a litovalo jen ztráty šikovného Kregla, který dorazil později, ale sotva se zapojil do hry, neunesl ostrý faul Zmeškala, oplácel a dostal trest ve hře. Pro finále, které začne v sobotu v 10.00 hodin na hřišti u zimního stadionu, je to ztráta.

Sílu Unhoště rozmělnil také Valský

V nižší, okresní lize, odstartovalo semifinále, ale zatím pouze úvodními duely. Vítěz základní části dal sice dohromady skvělý tým, ale soupeř ze Slaného, který v sezoně vystupuje jako béčko Rozdělova, ještě silnější. Hlavně díky startu už zmíněného Valského, který hokejbal hraje rád a nevadily mu ani tři zápasy za víkend. Právě Valský byl jazýčkem na vahách při výhře Dynama B 4:2.

Dal dva góly, na třetí přihrál, v závěru se ale za stavu 3:2 nechal vyloučit a Unhošť hrála vabank – pět na tři. Přesilovku ale nevyužila, naopak Omrai střelou do prázdné brány jistil výhru Dynama.

Druhé semifinále byla zajímavé spíš jen na začátku. Beer Stars rychle utekli Narku na 3:0, ale soupeř se nevzdal a snížil na 3:2. Jenže vzápětí jeho obranu překonal poprvé hrdina zápasu V. Protiva (hattrick) a Švermováci pak už zápas dovedli k výhře 7:3.
O nadcházejícím víkendu se obě série dohrají a budeme znát finalisty.