Kouč Drahomír Kadlec stylem sobě vlastním před startem vyřazovacích bojů řekl: „Kelímek za vítězství v základní části si můžeme dát za klobouk. Úspěšná sezona se počítá podle play off. Od nás se čeká minimálně finále," uvedl s tím, že je čeká hodně těžký krok z povinnosti.

Také čtěte: Úvodní krok vyšel, mistr poprvé padl

Podle jeho názoru Východočeši už splnili cíl a zápasy v Kladně si budou užívat. Mají na co navázat, poněvadž nedávno v Městské hokejbalové aréně prohráli až po nájezdech 1:2. „Budou bránit, loby to házet ven a čekat na brejk. Nic jiného od nich neočekávám," prohlásil Kadlec. Alpiq nedávno bojoval s Hradcem ve finále, od té doby se ale hodně změnilo. Úspěšný tým z východních Čech se rozpadl a až teď začíná okolo legend Nováka a Bačovského fungovat. Zajímavé je, že pořád ještě reprezentant Bacovský chtěl kvůli dobré přípravě na MS v Pardubicích hostovat na jaře právě v Kladně. Jenže Alpiq se rozhodl hrát raději se svými borci.


Nálepky favorita se Kladno nemůže zbavit. To je jasné. Stejně jasné je, že vyhraný první zápas je nesmírně důležitý pro zklidnění. Kadlec bude mít k dispozici kompletní tým, tedy tři lajny. „Všichni jsou natěšení, máme za sebou parádní tréninky a po pátečním šli kluci na společnou večeři, aby se naladili. My to s kolegou vyladíme na hřišti," usmál se kladenský trenér, jenž si náramně pochvaluje chemii, která v mužstvu funguje.

Nepřehlédněte: Krajskou sportovní jedničkou je podruhé Olivia Prokopová

„Všichni táhnou za jeden, ať je starší nebo mladší. Znají své hranice a navzájem se respektují." Hokejbalisté Alpiqu Kladno sice vyhráli základní část extraligy, jeho borce byte však mezi elitou kanadského bodování marně hledali. Až na dvanáctém místě se umístil Dominik Barnošák, který zaznamenal devatenáct bodů za sedm branek a dvanáct asistencí.