„Slyšeli jsme tady na Odolce kritiku, že jsme se trápili s osmým. Já bych to absolutně zametl, protože jsme šli do sezony s tím, že chceme být ve čtyřce. Rozhodně jsme se nepovažovali za favorita extraligy. To z nás dělali druzí," řekl kladenský asistent Petr Klár a dodal, že série byla výborným mentálním tréninkem.

V posledním duelu na Praze - východ měl jeho tým čtyřbodový náskok, přesto prohrál první set. Podobný vývoj měli i další sady, které však přes řadu komplikací skončili výhrou favorita. Podstatná byla koncovka třetího setu (25:25) a dva dělové servisy Hietanena.

„V tomto momentě to vzal na sebe, a to zřejmě utkání rozhodlo," mínil smečař hostů Filip Křesťan a povzdechl si, že opět nebyli dost agresivní v útoku.

Poslední dějství už si Kladenští víceméně užívali, trenéři však ve střehu zůstávali. Vítěz základní části proměnil opět Finem Hietanenem hned první čtvrtfinálový mečbol, vyhrál 3:1 a teď bude vyhlížet druhého soupeře.

Může jím být v dalším středočeském derby Příbram, pokud přejde přes České Budějovice. Kocouři hráli večer čtvrtý zápas série.

Odolena Voda vzala svému čtvrtfinálovému soupeři celkem čtyři sety, ale na vysněný vyhraný duel nedosáhla.

"Musím přiznat, že jsme si v koutku duše přáli uhrát aspoň jedno vítězství, ale na druhou stranu jsme hráli s lídrem a vítězem dlouhodobé části, který má i v dalších bojích ambice," řekl trenér Aera Jiří Vojík o Kladnu, jež v základní části nasbíralo o rovných 30 bodů víc než jeho svěřenci.

Kladno – Odolena Voda 4:0.
Zápasy: 3:0 (20, 29, 23), 3:1 (15, -19, 19, 25), 3:2 (24, -22. -23, 19, 9), 3:1 (-23, 19, 25, 19).