V základní skupině remizovali s Ústím nad Labem i ČZU Praha 1:1. Domácí prvoligovou Slavii pak porazili 2:0. "Scházel nám jediný míč k postupu do finálové části," prozradil jeden z trenérů Petr Klár.

Ve skupině o čtvrté až šesté místo si Kladenští poradili se Zlínem a Myjavou shodně 2:0. Se Slováky si zahráli také v pátek, kdy je v předturnajové přípravě porazili neobvyklým poměrem 5:0.

"Bylo vidět, že dlouhé utkání se promítlo do sobotních výkonů. V pátek to bylo z naší strany výrazně lepší," uvedl Klár s tím, že čtvrté místo není zklamáním, poněvadž zkoušeli různé varianty sestavy. Například byl hodně vytížený mladý smečař Kozak.

Poprvé si s novým americkým nahrávačem Westem zahrál kapitán Zajíček. "Na to, že se viděli poprvé v životě, fungovala jejich spolupráce skvěle," pochvaloval si Klár a dodal, že jako tým střídali fantastické pasáže s horšími, což bylo zaviněné i nesehraností.

Co se týče druhého z cizinců, polského univerzála Gromadowského, je na něm po delším zranění znát každým zápasem výkonnostní posun. "Je v něm velký potenciál. Řekl bych, že teď je na 65 procentech své kapacity. Také střídal světové údery se zbytečnými chybami," řekl kouč.

Podle jeho slov bylo herně nejlepší Karlovarsko, které zůstalo pohromadě a ještě posílilo o dva skvělé hráče. Nadupané jsou i další týmy. "Každá medaile v nové sezoně bude úspěchem.  Bude viset hodně vysoko," míní kladenský kormidelník.

Jak na tom Kladenští jsou, se mohou diváci přesvědčit v pátek a v sobotu, kdy se v Městské sportovní hale u Sletiště koná druhý ročník turnaje O pohár primátora Kladna.

Páteční program: Kladno - Prievidza (16.30), následuje Příbram - Brno. Sobotní program: Kladno - Brno (09.30), následuje Příbram - Prievidza, Prievidza - Brno (15.00), následuje  Kladno - Příbram.