Češi sice sobotní semifinále MS se Slovenskem prohráli 1:3, když za stavu 0:0 nedal Kruček penaltu, ale v neděli porazili v souboji o třetí místo Řeky 6:1 a potvrdili příslušnost k elitě světového hokejbalu. 

Soboty litovali. Nejen zmařeného trestného střílení, ale také vedoucí branky Slováků, která padla pouhé dvě vteřiny před koncem druhého dějství. Slováci navíc potrestali hned na začátku třetí třetiny hrubku obrany, a když kladenský Příhoda konečně překonal skvělého Petríka ve slovenské bráně, přišla blesková odpověď soupeře na 3:1. 

Ten nakonec šampionát vyhrál, byť se ve skupině trápil, ale pak zdolal všechny velmoci - Kanadu, Čechy i Američany. 

Tým kouče Drahomíra Kadlece chtěl alespoń bronz a v neděli brzy vedl nad Řeky 2:0. Ti sice pak zabrali, ale dál byli lepší Češi a i díky dvěma trefám objevu letošního jara, kladenského benjamínka sestavy Milana Schnaubelta, vyhráli 6:1. 

Kladno reprezentovali na MS trenér Drahomír Kadlec, jeho asistent Milan Maršner, vedoucí týmu Adam Karnet, z hráčů pak Dan Hnízdil, Radim Štěpáník, Jan Příhoda, Jan Jirotka, Jan Pospíšil, Ondřej Soukup, Tomáš Kudela, Martin Špaček a Milan Schnaubelt. 

Plus výtečný oficiální fotograf výpravy Tomáš Kostečka a několik fanoušků.