„Chtěli jsme přejít alespoň přes první kolo. Že však budeme mít medaili, jsme ani ve snu nečekali," přiznal Valenta a prozradil, že maminka a trenérka v jedné osobě mu zabukovala jízdenky domů na sobotu, nakonec jela vlakem sama.

Nenasazený pár, který spolu hrál poprvé, si nejprve poradil s ostravskými juniorskými reprezentanty Klosem a Martinkem 3:0. „S Martinkem hraji čtyřhru v reprezentaci, takže jsem věděl, co hraje," řekl kladenský talent.

Také čtěte: Kladenští mění názvy ulic. Kvůli zákonu

Ve čtvrtfinále se nezalekli Kauckého s Plačkem (Kotlářka, Fr. Lázně) a zvítězili 3:1 na sety. „V posledním setu jsem ale udělal pár lehkých chyb a nakonec jsme to ubojovali," přiznal Valenta. S jistotou medaile na krku pak předvedli nejlepší výkon v semifinále. Havířovskou dvojici Beneš – Rozínek přehrál hladce 3:0. „Byli jsme nejvíc v pohodě, protože jsme si na ně věřili," podotkl 190 cm vysoký borec.

Ve finále s hradeckým párem Koblížek – Palkovský sice vyrovnal na 1:1, dál už byli soupeři nad jejich síly.

Valentovi možná pomohly polní podmínky, které ho zocelily. Ve Frýdlantu v sobotu večer vypadl proud a nešel do nedělního dopoledne. „Netopilo se, netekla voda, nešlo nic," prozradil.

Nepřehlédněte: Doksy a Hřebeč čeká velká sláva, zahrají si fotbal před kamerami

Že by pro velký úspěch spal příští turnaj před halou ve stanu, se smíchem zamítl.