Za rekordní dosud Krušovičtí považovali rok 2007, kdy zde přivítali 45 016 turistů.

Pravou lahůdku pro pivní znalce ovšem v Krušovicích chystají. Právě teď finišují poslední přípravy na speciální kurzy, které odstartují hned v lednu. Budou se týkat historie pití piva, jeho vaření, servírování i péče o ně v restauracích. Frekventanti kurzů se budou učit pivo degustovat a především párovat s vhodným jídlem. Doma si přitom mohou informace osvěžit, protože na závěr dostanou výpravnou barevnou publikaci O pivu, na jejíž přípravě se podíleli nejlepší pivovarští odborníci.

Krušovické kurzy pivních znalců jsou určené těm, kteří se chtějí o pivu dozvědět co nejvíce. Budou se realizovat ve dvou následujících podobách:
Kurz technologie výroby a čepování piva se zaměřuje na celý proces vaření piva od příjmu surovin až po plnění do jednotlivých typů obalů. Garantem a průvodcem hostů bude vždy jeden ze sládků pivovaru. Po exkurzi se návštěvníci dozvědí vše o správném zacházení s pivem a zásadami jeho servírování hostům v restauraci.

Na místě si dále vyzkoušejí čepování piva několika různými způsoby. Po skončení frekventanti získají Certifikát krušovického sládka. Kurzy startují v lednu a budou se konat přibližně dvakrát do měsíce, o sobotách od 9 do 13 hodin. Cena kurzu na osobu je 700 korun.

Kurs pivního sommeliérství všechny zájemce seznámí s historií výroby piva a jeho základními druhy na světě. Teoreticky tak poznají kolem osmdesáti základních typů piva. Několik z nich se v praktické části kurzu účastníci budou učit degustovat a hledat v pivu různé chutě.

Dozví se také, jak vybírat pivo k jídlu a ochutnají několik druhů piv ke speciálně vybraným pokrmům. Závěrem návštěvníci získají certifikát Krušovický pivní sommeliér. Kurzy začínají rovněž v lednu, budou se konat také dvakrát měsíčně, a to v sobotu od 14 do 17 hodin. Cena je 1000 korun.
Objednávky na jednotlivé kurzy posílejte na adresu exkurze@krusovice.cz. Při účasti na obou kurzech v jednom dni souhrnná cena činí 1500 Kč.

Současně budou ve Krušovicích v příštím roce dále pokračovat i klasické exkurze jako dosud. Průvodci se ale nezastaví ani v posledních dnech letošního roku, protože se tam ještě do Silvestra chystá několik tisíc dalších návštěvníků.

„Vánoční a novoroční termíny máme rezervované dlouho dopředu. Provádět budeme i na Štědrý den, o svátcích, na Silvestra a Nový rok," konstatuje Josef Helebrant, specialista na exkurzní programy ve všech pivovarech společnosti Heineken, kam pivovar Krušovice patří.

Většina turistů do Krušovic přijíždí z východní Evropy, letos konkrétně z Ukrajiny. Pivovar však stále častěji vyhledávají i čeští návštěvníci.
S letošním zvýšeným zájmem o prohlídky souvisí i okolnost, že se návštěvníci od dubna letošního roku vydávají na vylepšenou exkurzní trasu.
Kromě odborného výkladu průvodců si nově mohou prohlédnout i fotografie a informační panely, které přibližují jak používané suroviny, tak klasickou technologii výroby krušovického piva. Na místě tak všichni získají vyčerpávající informace o jednotlivých provozech pivovaru, uvidí nedávno rekonstruovanou varnu, stáčecí linku a nahlédnou i do vysvěcené kaple Nejsvětější trojice, jediné svého druhu v České republice. Návštěvníci se mohou těšit i na ochutnávku piva. Cena základního vstupného s degustací a suvenýrem činí 150 korun.