Obchodní a společenské centrum s odhadovanými náklady přibližně půldruhé miliardy korun bude v největším středočeském městě oproti původním plánům zprovozněno s dvouletým zpožděním.

Stavba názorově rozdělila Kladeňáky na dva tábory. Jedni se těší na nabídku obchodů i nové možnosti zábavy, podle dalších je podobné nákupní centrum zbytečné. Proti se nejhlasitěji ozývali lidé bydlící v okolí. Mají obavy z hluku, zvýšené dopravní zátěže a zhoršení životního prostředí. Založili sdružení, jehož snahou bylo stavbě zabránit. To se jim nepodařilo, ale vybudování komplexu výrazně zbrzdili. Stejně jako oni mělo připomínky i vedení města. Požadavky však investor zakomponoval do svého projektu. Stavba obchodního a společenského centra se tak nyní blíží do finále.

„Návštěvníci zde po dokončení naleznou širokou nabídku veškerého zboží a služeb, jako jsou například lékárna, optika, květinářství, kadeřnictví či cestovní kancelář. Chybět nebudou ani supermarket nebo kavárny. Na své si přijdou příznivci módních výstřelků i klasiky. Obyvatelé Kladna se mohou těšit i na dlouho očekávanou restauraci KFC, která bude jedním 
z poskytovatelů občerstvení ve food courtu s kapacitou sto sedmdesáti míst," informoval obchodní ředitel investorské skupiny Radim Sayed.

Obchodní centrum Central Kladno bude mít přibližně 26 tisíc metrů čtverečných obchodní plochy. V podzemních garážích bude 650 parkovacích míst. Pracovní uplatnění zde nalezne zhruba šest stovek lidí.

V přízemí s hlavním vstupem z ulice Petra Bezruče, která bude přemostěna lávkou pro pěší, bude hypermarket, ve stejném podlaží se objeví 
i drogerie, parfumerie, optika, květinářství, tabák, lékárna, zdravotnické potřeby nebo klenoty. Dále nebudou chybět ani známé řetězce s oděvy a obuví, sportovní brandy, elektro 
a vybavení domácností. Samozřejmostí bude velké renomované knihkupectví a hračky.

Nabídku zóny služeb reprezentují mimo jiné cestovní kancelář, čistírna, fitness a wellness. Kdo očekával multikino, bude možná zklamán. Nicméně součástí obchodního centra bude 5D kino.

Největším lákadlem pro veřejnost bude na základě spolupráce s kladenskou továrnou velkolepá expozice LEGO® s názvem Galerie kostek. Je zaměřená na cestování a architekturu a bude první svého druhu v Evropě. Centrálním modelem bude několikametrová kopie pražského Hlavního nádraží s pohyblivými vlaky a vozy metra. Doplní ho sedm dalších interaktivních modelů světových architektonických skvostů.