Do čtvrtečního boje se v soutěži Gambrinus Mistr výčepní zapojilo dvanáct účastníků, z toho pět žen. Teorii o výrobě, historii piva, ale i praktickou péči o pivní sklo a různé techniky čepování nejlépe zvládla zkušená Radka Volfová.Vybojovala si tak postup do finále soutěže, které se uskuteční v polovině března v restauraci Na Kopečku v Ústí nad Labem.

„Jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit této soutěže na podporu kvality čepovaného piva. Úspěch určitě potěší nejen mě, ale především štamgasty v naší hospůdce, kteří vysokou kvalitu dobře načepovaného piva dokážou ocenit," uvedla Radka Volfová.

O titul Gambrinus Mistr výčepní 2013 se v březnovém finále v teoretických i praktických disciplínách z regionu utkají také Viliam Nobilis z Hotýlku Praha ve Slaném a Aneta Worofková z hospody Narpa v Lánech.

Viliam Nobilis Kladenskému deníku přiznal, že se s kolegyní na soutěž nijak speciálně nepřipravovali. „Až na místě jsme zjistili, že pivo podle odborníků skutečně čepujeme dobře, máme z toho radost," poznamenal Nobilis.

O dobrém umístění rozhodovala kvalita natočeného zlatavého moku i třeba ošetření pivního skla. Pro teoretickou část finále se chtějí slánští výčepní načerpáním nových informací ještě zdokonalit.