Cena je určena malým i velkým firmám, které mají dlouhodobě nastavené CSR projekty, ale i nováčkům, kteří se společenskou odpovědností teprve začínají, ale jdou správným směrem. Všichni mohou zdarma hlásit projekt či strategii do desítky rozmanitých kategorií, které jsou, včetně formulářů, přehledně uvedeny na stránkách www.odpovednefirmy.cz.

Všechny strategie a projekty posoudí odborná porota a ocení je zlatým, stříbrným nebo bronzovým titulem. Vedle toho mohou firmy získat i srovnání s ostatními účastníky ceny.

„Pokud si stojíte za tím, co děláte, máte velkou šanci cenu získat. Obdržet cenu je prestiž, kterou je možné využít v komunikaci jak směrem do firmy, tak do jejího okolí. Nás to například podpořilo v pokračování a rozšiřování činností, které mají pozitivní dopad na životní prostředí a firemní kulturu,“ popisuje Jana Lysáková, výkonná ředitelka společnosti PROBIO, vítěz TOP Odpovědná malá firma 2014.

Ceny dlouhodobě vyzdvihují klíčové aktivity na poli odpovědného a udržitelného podnikání.  Oceňují firmy, pro které je společenský přínos, rozvoj zaměstnanců a ohled na životní prostředí součást podnikání. Více na www.odpovednefirmy.cz.