Podle informací, které Kladenskému deníku poskytl v první hodině po vypuknutí požáru mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík, bude uhašení kvůli špatné přístupnosti k objektu složité.

19:50 hodin

Na místě byl popálen jeden muž, kterého do nemocnice transportoval vrtulník.

Podle místních obyvatel se z místa požáru nejprve ozvaly hlučné rány a pak začalo hořet.

Hasiči ochlazují a vynášejí z objektu propanbutanové láhve.

Jedna z tlakových láhví údajně explodovala, což mělo i za následek poranění muže.

20:27 hodin

V 18.34 přijal dispečink linky 155 informaci o popáleném muži na Kladensku, který byl zraněn výbuchem propanbutanové lahve v domě.
Na místo byla okamžitě vyslána posádka kladenské rychlé zdravotnické pomoci s lékařem ve vozidle rendez-vous a vrtulník pražské letecké záchranné služby.

Muž, který utrpěl popáleniny 2. stupně na zhruba 40 procentech těla a byl v ohrožení života, byl umělou plicní ventilaci a uveden do umělého spánku. Poté byl letecky přepraven do vinohradské nemocnice," řekla Petra Effenbergerová, mluvčí středočeských záchranářů.

21:14 hodin

Na místě je v tuto chvíli šest hasičských jednotek s celkem třinácti vozy. Mluvčí hasičů Ladislav Holomčík sdělil, že předběžně vyčíslená škoda je 1,5 milionu korun. Uchráněny hodnoty za 200 tisíc korun. Požár byl lokalizován ve 20.15 hodin. Zásah pokračuje

21:22 hodin

Na místě je od počátku zásahu také starostka Bratronic Miloslava Knížetová. Zasahujícím hasičům zajistila čaj a studené občersvení. Uzeniny a podobně.

21:33 hodin

Hasičské jednotky odjíždějí na základny. "Na místě zůstávají ve vyhřívaném stanu pouze dobrovolní hasiči ze Lhoty. Celkem deset mužů, kteří budou provádět dohašování a objekt střežit až do rána," řekla starostka Bratronic Miloslava Knížetová.

21.36 hodin

Proč začalo v domě hořet stále hasiči zjišťují. Jelikož bude přízemní rodinný dům nějakou dobu neobyvatelný, obec se hned ráno postará o náhradní ubytování pro syna zraněného muže, který je momentálně na cestách. "Více informací budeme znát v pátek dopoledne, až se rozední. Zatím vám k příčinám požáru nemohu více sdělit," uzavřela starostka.

Pátek 6. února

Jako příčinu požáru určili hasiči nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Informaci Kladenskému deníku sdělil mluvčí HZS Ladislav Holomčík