Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka hořel lesní porost v délce zhruba padesáti metrů. "Jednalo se o požár hrabanky a malých smrčků v lesní školce. Po přibližně dvaceti minutách byl oheň lokalizován, na místo zamířil kvůli škodě vzniklé na porostu vyšetřovatel požárů," uvedl mluvčí.

Za další půlhodinu hasiči na místo vyjíždeli znovu. Dvě stě metrů od původního požáru tentokrát hořelo asi dvacet metrů čtverečních křoví a trávy. Jako posila byla vyslána další cisterna a ze zálohy povoláni dobrovolní hasiči ze Hřebče a Žiliny.

V šestnáct hodin se podařilo lokalizovat dvě místa požáru, ale jen o několik minut později bylo objeveno další. To se naštěstí podařilo rychle zlikvidovat. Ve spolupráci s hasiči les kontrolovali také policisté.

"Před osmnáctou hodinou vyšetřovatel požárů svou práci na místě ukončil, pokračovat bude v pondělí za účasti revírníka, jenž by měl vyčíslit vzniklou škodu na mladém porostu v lesní školce," doplnil mluvčí hasičů.

Před páteční osmnáctou hodinou kladenští profesionální a hřebečtí dobrovolní hasiči likvidovali také požár rákosí u rybníka nedaleko restautrace Na Čamrdě ve Hřebči.