Řidič dodávky plné potravin jedoucí od Prahy zjistil, že se mu kouří z motorového prostoru. Jak řekl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík, šofér stačil zastavit nedaleko čerpací stanice Shell, kam dorazili i slánští hasiči a oheň zlikvidovali hasicí pěnou.

Řidič dodávky musel čekat na přeložení nákladu, který je ale nejspíše znehodnocený. Provoz na silnici nebyl omezen.

Plameny vozidlu značky Iveco Daily zničilo kabinu i motorovou část. "Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla technická závada," uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová.  

"Řidič dodávkového vozidla se zachoval velice zodpovědně. Při podezření na závadu na vozidle sjel mimo pozemní komunikaci, aby nebránil plynulosti provozu ostatních vozidel. Poškozené vozidlo zaparkoval do odstavného prostoru, kde se nenacházela jiná zaparkovaná vozidla a především do bezpečné vzdálenosti od nedaleké čerpací stanice a ihned zavolal na místo hasiče na linku 150," dodala Šteinerová.

V průběhu likvidace hořícího vozidla nebyl nikdo zraněn a ani nebyla způsobena žádná jiná škoda na majetku kromě tohoto vozidla. Předběžně vyčíslena škoda činí částku 300 000 korun.