Výtvory žáků budou následně pravidelně zveřejňovány na stránkách novin. Autoři nejúspěšnějších prací, které zhodnotí porota, získají malý dárek. Bonusem, jenž přichází už nyní do škol přihlášených do projektu, je celoroční předplatné Kladenského deníku. Poskytuje ho společnost RWE.

První práce talentovaných mladých lidí z kladenských a slánských škol najdete již v úterním vydání Kladenského deníku. Do soutěže se zapojily: Gymnázium Kladno, Střední hotelová škola Kladno, Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Kladno a Gymnázium Václava Beneše Třebízského ve Slaném. Jako první jsme čtenářům 29. března představili v novinách kolektiv studentů Střední hotelové školy Kladno.

Nyní  je na řadě tým Gymnázia Václava Beneše Třebízského (GVBT) ve Slaném. Do akce Deníkem a RWE se zapojila parta lidí navštěvujících kurzy tvůrčího psaní pod vedením učitelky Vladislavy Marešové.
Jedná se o 16 lidí ze třetích a čtvrtých ročníků gymnázia, kteří projevují literární talent a mají potřebu psát a něco nového sdělit světu.

Tvůrčí psaní není uzavřené společenství. Naopak, kdo má chuť a nápad, může se zúčastnit společných aktivit. Nezřídka se tak děje. Přispívají i další studenti školy a hosté.

„Tvůrčí psaní vzniklo ve škole před čtyřmi lety z důvodu nedostatku podobných kreativních předmětů. Zúčastnili jsme se několika literárních přehlídek a v mnohých obstáli. Například v soutěži Macharův Brandýs. Naše práce můžete vidět také v internetovém časopise P.S. ANI, který je umístěn na webových stránkách gymnázia," řekl slánský student Jan Bláha.