„Jsem velice potěšen a voličům děkuji, že mě podpořili. Vnímám to jako ocenění mého úsilí pomoci regionu, lidem i charitativním organizacím," řekl Jiří Oberfalzer.

V Králově Dvoře, kde bydlíte a jste i místostarostou, jste získal podporu 52 procent voličů. Překvapilo vás toto číslo?

Je to pro mě mimořádně potěšující. Tak velkou podporu jsem sám ani nečekal. Moc všem děkuji.

Je pro vás překvapením, že jdete do druhého kola právě s Bohumilem Stibalem nebo jste takový výsledek čekal?

Upřímně, jsem překvapen. Analytici odhadovali, že do druhého kola postoupí Jan Holásek. Myslím, že to bylo odrazem jeho masivní kampaně. S ohledem na výsledek voleb to beru tak, že peníze vložené do kampaně nejsou vše. Větší výsledek jsem očekával i u Tomáše Trče, který měl velkou podporu hlavně na Praze-západ. Nepodceňoval jsem ani Jiřího Peřinu, který na levici neměl konkurenci.

Co byste vzkázal voličům do druhého kola voleb?

Aby přišli k volbám. Doufám, že i ti, jejich kandidáti nepostoupili, nepromarní svůj hlas a půjdou volit.

Bohumil Stibal má z výsledků voleb radostBohumil StibalZdroj: ArchivVzhledem k těsnému vítězství nad Janem Holáskem byly pro Bohumila Stibala (ANO 2011)  volby napínavé do sečtení poslední obce. „První reakce nad tím, že jsem postoupil do druhého kola, byla samozřejmě velká radost, protože se mi podařilo porazit tak těžké soupeře, jako jsou právě Jan Holásek nebo Tomáš Trč," konstatoval Bohumil Stibal.

Stejně jako Jiří Oberfalzer i on si uvědomuje, že nic ale není rozhodnuto a záleží nyní na druhém kole. „Vše je na začátku, byť Jiří Oberfalzer vyhrál s velkým náskokem. Já ale rozhodně udělám vše, aby ch byl v druhém kole rovnocenným partnerem," uvedl Bohumil Stibal.

V jeho domovských Všeradicích získal podporu nad 50 procent. „Voličům děkuji. Už během předvolební kampaně mi vyjadřovali důvěru a to velmi potěší. Děkuji vše, kteří k volbám přišli. Ale nyní nás čeká druhé kolo, je třeba opět k volbám přijít," dodal Bohumil Stibal. Podle jeho slov by neměli zůstat doma ani ti, jejichž kandidát nepostoupil. „Sedět doma a nadávat přeci není řešení," dodal.

Čtěte také: Neúspěšní uchazeči v Praze vyjadřují podporu kandidátům do Senátu