„Ve čtvrtek se uskutečnila schůzka, na níž jsme se dozvěděli, že příčinou úniku vody z bazénů je dilatační spára," uvedl vedoucí plovárny Zdeněk Hadrovský. Stav bazénů současně posoudil také statik, který došel k závěru, že jejich napuštění a provoz není nebezpečný.

„V současné době ještě čekáme na odborníka, který umí dilatační spáry ošetřit," doplnil Hadrovský s tím, že zásadní opravy se budou dělat až v září. Pro ošetření dilatačních spár je ale podle Hadrovského potřeba naprosté sucho, což nyní práce trochu komplikuje.

Napouštění bazénů trvá tři dny

Zásadní zprávou ale je, že se černé scénáře, které předpovídaly, že se kvůli závadě letos plovárna neotevře, nenaplnily a Kutnohorští se budou na plovárně koupat i letos. „Napustit bazény můžeme i bez zmíněného ošetření a já pevně doufám, že plovárnu otevřeme nejpozději začátkem července," uvedl Hadrovský.

Od doby, kdy se venkovní bazény začnou napouštět, do doby, kdy lze plovárnu otevřít je potřeba alespoň deset dní. „Tři dny trvá napouštění bazénů, nějaký čas je ale také potřeba na hygienické rozbory vody, aby vše bylo v pořádku," uzavřel Hadrovský.

Čtěte také: Otevření kutnohorské plovárny oddálila demolice i únik vody z bazénů