VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Duel neduel, pohoda v kuchařském klání sálala

Praha /FOTOGALERIE/ - Festival Chef Time Fest nezadržitelně míří do svého závěru. Třetí ročník zimního gurmánského festivalu začal ve čtvrtek 7. ledna a ukončen bude ve čtvrtek 28. ledna. V tomto období se, převážně v dejvické restauraci AvantGarde, představují se svým uměním špičkoví šéfkuchaři.

18.1.2016
SDÍLEJ:

Festival Chef Time Fest: z kuchařského 'duelu' Jaroslav Žídek - Marek Raditsch v dejvické restauraci AvantGarde.Foto: DENÍK/Jiří Macek

Většina šéfkuchařů je z Prahy, ale přijel i špičkový šéfkuchař, který působí na Slovensku, Jaroslav Žídek. Na skok se v Praze zastavil i držitel michelinských hvězdiček, Belgičan Filip Claeys. Ten oslnil návštěvníky večeru, který nesl příhodně název Michelin Star Menu.

Každý den se v Dejvicích scházejí špičkoví šéfkuchaři, aby hostům servírovali své pokrmy. Nechybí ani známí porotci z nedávno skončené televizní soutěže Master Chef - Miroslav Kalina, Marek Fichtner a Marek Raditsch.

Právě Raditch se „utkal" ve večeru s názvem Chef´s Duel s Čecho-Slovákem Žídkem. Hosté, sedící u kulatých stolů, dostávali na stůl dva předkrmy, dva hlavní chody a dva dezerty. Nikdo nevěděl, který pokrm je od kterého šéfkuchaře. Návštěvníci pak vždy určili, který pokrm jim více chutnal.

„Neberu to jako soutěž, ale jako možnost si zavařit s Jardou a strávit příjemný večer," uvedl na začátku večeru Marek Raditsch. Ten se pak odebral do kuchyně, kde s Žídkem, šéfkuchařem domácí restaurace Janem Kvasničkou a dalšími pomocníky rozjeli kuchařský koncert.

Výrok o vítězi nebyl slyšet

Kdo nakonec vyhrál, nebylo důležité, protože oba kuchaři byli úspěšní u jednoho z pokrmů, když ředitel restaurace AvantGarde Karel Šimůnek chtěl prozradit, kdo byl úspěšnější u dezertu, ozval se potlesk a jeho výrok tak takticky nebylo slyšet.

V předkrmu se musela objevit mušle, v hlavním chodu křepelka a v dezertu rebarbora. Zatímco Žídek připravoval pokrmy vyznačující se mnoha ingrediencemi, barvami a chutěmi navzájem se doplňujícími, Raditsch zvolil střídmější pokrmy, které dávaly vyniknout dominantní surovině. Oba styly si našly své vyznavače, a tak závěrečný potlesk byl tečkou za příjemným večerem, který si všichni přítomní pochvalovali.

Kromě duelů a takzvaných Chef´s Table, kde servíruje jídla postupně pět šéfkuchařů, se konají školy vařen a workshopy. Více zájemci najdou ZDE.

Čtěte také: Zimní Chef Time Fest odstartoval famózně

Autor: Jiří Macek

18.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Memoriál v Olovnici.
15

V Olovnici vyučovali dědci!

Letní kino. Ilustrační foto.

Kulturní mix: Dožínky, posvícení, loučení s prázdninami a rybářské závody

Supervýhodná nabídka? Pět tipů, jak nenaletět při zhodnocování peněz

I relativně nízká finanční gramotnost Čechů může za to, že čas od času skočíme na „supervýhodnou“ nabídku zhodnocení peněz, která se nakonec promění v totální fiasko. Pokud byste rádi investovali svoje úspory, nevynechejte následující tipy. 

Rytíři v úterý vyzvou v odvetě Slavii

Kladno – K čtvrtému přípravnému utkání na novou sezonu vyjedou dnes v 17.00 hodin prvoligoví hokejisté Kladna. V druhém domácím duelu vyzvou pražskou Slavii, již v letní premiéře podlehli na ledě v Edenu 1:3.

AKTUALIZOVÁNO

Krimimix: Ujíždějící řidič a zloděj v obchoďáku

Kladensko - Přinášíme výběr krimi zpráv z regionu. 

Výluka na kladenské trati se mění. Přibývá další

Střední Čechy - Na železniční trati z Masarykova nádraží v Praze směrem na Kladno a Rakovník platí od počátku července v souvislosti s uzavřením dlouhodobě rekonstruovaného Negrelliho viaduktu v Praze výlukový jízdní řád. Ode dneška do 3. září se výluka rozšíří.  

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení