Podle starosty obce Armina Delonga se v souvislosti s akcí stala jediná potyčka a kromě obtěžování hlukem jiné stížnosti nezaznamenal. „K incidentu došlo u přívozu, kde převozník při najíždění hostů od vlaku už večer odmítal převážet. Ke konfliktu došlo mezi dorazivší skupinkou a jedním hostem restaurace, který byl zbit,“ řekl starosta.

Ten si myslí, že technaři by pro podobné akce měli využívat průmyslové zóny nebo letiště. Nikoliv louky u obce. „Chystáme se oslovit policii a připravit vyhlášku, která by zakazovala vjezd k místu a omezovala táboření,“ doplnil starosta.

Před několika stagemi se tancovalo i v neděli před polednem.
Technaři louku u Poděbrad opouštějí

Oseček už jednu zkušenost s technoparty má. Konala se kousek od místa aktuální akce v roce 2005 na čarodějnice. Tehdy se ovšem na místo sjely jen tři stovky osob a akce byla relativně rychle ukončena policií.

Ta podle mluvčí Petry Potočné ukončila vyklízení louky v pondělí v 10.30 hodin. „Nedošlo k žádnému incidentu ani zásahu z naší strany,“ doplnila Potočná s tím, že informace o počtu nasazených policistů a kontrolách odjíždějících bude mít k dispozici až v úterý. Podle neoficiálních informací bylo k případnému zásahu na místě připraveno 650 policistů.

Pokusili jsme se oslovit i pronájemce pozemků, zástupce firmy Agro Sokoleč. Její ředitel nám však telefon nezvedl. 

Ilustrační foto
Nová cyklostezka prodlužuje labskou trasu
Zdroj: Deník/ Miroslav S. Jilemnický