Na festivalu vystoupí více než 100 evropských kapel a talentovaných hudebních interpretů ze zemí, jako je Dánsko, Německo, Irán, Nizozemsko, Litva, Chorvatsko, Rakousko, Polsko, Slovensko, Portugalsko, Estonsko a další.

Mezi nejzajímavější interprety letošního ročníku United Islands of Prague patří velká naděje německé hudební scény, zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, temně melancholické severské trio Get Your Gun, rakouská elektro-popová formace Leyya.

A také jedna z nejzásadnějších postav blízkovýchodní undergroundové hudební scény - libanonský hudební producent Zeid Hamdan, který vystoupí spolu s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed.

Návštěvníci se mohou těšit také na neofolkové Trad.Attack! z Estonska, kteří sbírají jedno ocenění za druhým, či nejskloňovanější polskou zpěvačku současnosti Moniku Brodka. 

Pět pódií

Z tuzemských interpretů zavítá na jedno z pěti pódií letošního ostrovního festivalu například Monika Načeva, která v rámci jedinečného koncertu s Michalem Pavlíčkem oslaví své jubilejní padesáté narozeniny.

Výraznou vycházející hvězdou je Emma Smetana, moderátorka, herečka a zpěvačka, která v letošním roce zaujala hudební kritiky velmi vydařenou popovou deskou, za níž stojí producent Jiří Burian.

Mezi velká lákadla tuzemské scény patří také koncert čtveřice Piano na pomezí alternativního popu.

Pražské ostrovy rozezní hudební festival

Klubová noc

Již tradičně předznamená hlavní víkendový program Klubová noc ve čtvrtek 23. června ve vybraných pražských klubech. Na festivalu se objeví také ty nejzajímavější projekty z loňské Klubové noci - The High Corporation nebo Hard to Frame.

Dalším výrazným zástupcem domácí scény jsou indie-popoví VyJakoMy, kteří zahrají jak v rámci Klubové noci, tak na hlavním pódiu. Návštěvníci se tak opět mohou těšit na čerstvou hudební nálož v podání nadějných světových i tuzemských interpretů.

A zatímco centrum Prahy rozezní United Islands of Prague s vycházejícími talenty, holešovické Výstaviště ožije díky světovým hvězdám jako Iggy Pop, Foals či The Kooks a festivalu Metronome.

Prahu tak čeká největší hudební víkend v roce. Celá akce se realizuje pod hlavičkou festivalů Metronome a United Islands. Vstup na festival United Islands of Prague je díky podpoře hl. m. Prahy a partnerů opět zcela zdarma.

Čtěte také: Praha bude mít nový hudební festival. Největší hvězdou bude Iggy Pop