Podobě jako na dřívějších štacích se ovšem debata nejčastěji točila kolem dopravy a stavu silnic, který je v řadě případů nutno hodnotit nelichotivě: jako mizerný a přímo volající po opravě. Častěji zmiňovaným tématem se v Kladně staly také dotace – například peníze na vodohospodářskou infrastrukturu či možnosti získání příspěvku na vybudování školky.

Právě poměry v nemocnici se ovšem staly problémem, který obyvatele Kladenska nenechává chladnými. „Situaci Středočeský kraj intenzivně řeší a jsem ráda, že jsem zdejší obyvatele mohla trochu uklidnit, protože se nám podařilo dění v kladenské nemocnici stabilizovat,“ konstatovala Jermanová.

V rámci projektu mobilní kanceláře chce hejtmanka postupně nabídnout příležitost k osobnímu setkání (a třeba i k přednesení svých starostí, jejichž řešení bude následně předáno odborům krajského úřadu s patřičnou kompetencí) obyvatelům všech středočeských regionů. Příští zastávka bude v Benešově, a to v pondělí 16. října. Místem setkání bude mezi 10. a 16. hodinou Turistické a informační centrum Benešov (na adrese Masarykovo náměstí 230). Stále platí, že zastavit se mohou nejenom občané a představitelé radnic z okolí, ale všichni Středočeši – ať jsou odkudkoli.

Netradiční předvolební debata Deníku: s politiky na cestě autobusem. Zastavení na besedě s občany ve Všetatech na Rakovnicku.
Dětem chybí pohotovost. Nabízejí politici řešení?