VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Slavní pomohou dobré věci. Darovali své oblíbené hrnky do prodejní výstavy

Praha - Modelky Tereza Maxová a Karolína Kurková, horolezec Radek Jaroš, herci Iva Pazderková a Miroslav Donutil, soubor Dejvického divadla, francouzská zpěvačka Zaz, spisovatel Pavel Renčín nebo Felix Slováček. Ti všichni a mnozí další věnovali svůj hrneček do výstavy Lata Hrnek. Výtěžek z prodeje podpoří neziskovou organizaci Lata, která pomáhá ohroženým dětem a mládeži.

10.12.2015
SDÍLEJ:

Horolezec Radek Jaroš a jeho oblíbený hrnek, který věnoval do prodejní výstavy Lata Hrnek.Foto: www.lata.cz

Originální hrnky, které jistě potěší i jako vánoční dárek, lze zakoupit až do konce prosince v kavárně Friends Coffee House v centru Prahy. Stojí v řádu stokorun a jejich nákup lze spojit i s příjemným posezením - ke každému nákupu dostanete kávu a perníček zdarma. Otevřeno je v pracovních dnech od 9 do 21 hodin, o víkendech a svátcích od 12 do 20 hodin.

Oblíbený hrnek spisovatele Pavla Renčína, který jej věnoval do prodejní výstavy Lata Hrnek.„Pomáháme dětem a mládeži s problémy ve škole, v rodině, mezi vrstevníky i těm, kdo vyrůstají v dětském domově. Starší dobrovolník s nimi smysluplně tráví volný čas, naslouchá a provádí je jejich nelehkou situací. Výtěžek z Lata Hrnku nám pomůže podporovat mladé lidi v nesnázích i v příštím roce," vysvětlila ředitelka Laty Markéta Ježková.

Hrnek na výstavu darovali: politik Karel Schwarzenberg, modelky Karolína Kurková a Tereza Maxová, horolezec Radek Jaroš, francouzská zpěvačka ZAZ, spisovatel sci-fi a fantasy Pavel Renčín, herci a herečky Miroslav Donutil, Iva Pazderková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová a Mariana Prachařová společně s Danou Batulkovou, za soubor Dejvického divadla Zdeňka Žádníková, Lenka Krobotová a David Novotný, atlet David Svoboda, novinář Jan Rejžek, hudebníci Ondřej Soukup a Felix Slováček a další.

O LatěOrganizace Lata - Programy pro mládež a rodinu pomáhá od roku 1994 sociálně ohroženým dětem a mladým lidem ve věku 13 až 26 let. Hlavní projekt „Ve dvou se to lépe táhne" je založen na vrstevnické podpoře od vyškolených dobrovolníků, od nichž se klienti učí, jak se vypořádat s obtížnými životními situacemi a kvalitně trávit volný čas. Pomoc dobrovolníků je doplněna o odbornou péči sociálních pracovníků a další doplňkové služby.

V roce 2012 rozšířila organizace své služby o program podpůrné individuální práce s rodinou. Jeho cílem je provázení rodičů v náročných momentech výchovy dětí, nalezení prostoru pro komunikaci mezi členy rodiny a posílení zdravých vazeb mezi nimi. Za svou práci získala Lata v roce 2013 mezinárodní Cenu Nadace Erste za přínos sociální integraci, v roce 2014 byla oceněna jako Neziskovka roku. Více informací naleznete ZDE.

Autor: Redakce

10.12.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Prázdniny jsou v Mateřské škole Hrdlív ve znamení náročné rekonstrukce. Nový školní rok zahájí děti už v novém.
12

Oprava hrdlívské mateřinky spěje do finále

V Braškově se hrálo a vzpomínalo

Braškov – Oslavy devadesátin braškovského fotbalového klubu se nakonec vydařily, byť počasí nevěstilo nic dobrého. Bouře z pátku na sobotu pomuchlala připravené přístřešky pro hosty, které pořadatelé ve spolupráci s hasiči stihli dát do začátku žákovského turnaje do pořádku.

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

V Unhošti hořelo v průmyslovém areálu, sklad hnojiv byl v ohrožení

Unhošť /OBRAZEM/ - V úterý odpoledne vyjížděli hasiči k požáru do Unhoště. V průmyslovém areálu hořela hromada dřevěných palet. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že hoří zhruba tři stovky palet s tím, že se požár rozšířil také na sousední budovu skladu hnojiv.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Region - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení