Tradiční pohod na Prahu nebyl jen zpestřením víkendu účastníkům, ale jako obvykle i pomáhal. Pořadatelé od lidí vybrali přes 130 tisíc korun v dobrovolné sbírce, která mimo jiného pomůže nemocnému chlapečkovi. Devítiměsíční syn Vilém trpí v důsledku nedokysličení u porodu kombinovaným postižením - dětskou mozkovou obrnou, mikrocefalií, poruchou zraku a sluchu, epilepsií…

„Vilémek vzhledem ke svým diagnózám potřebuje speciální péči. Čtyřikrát denně s ním doma cvičíme, provádíme zrakovou stimulaci, dojíždíme k lékařům a na rehabilitace, platíme léky, kompenzační a rehabilitační pomůcky. Momentálně nám chybí finance především na terapii Vojtovou metodou. Jde o cvičení, které Vilémkovi pomáhá bojovat se svalovou ztuhlostí a umožňuje mu více a lépe se hýbat," svěřili se rodiče chlapce organizátorům pochodu a sbírky.

Jedna terapeutická jednotka stojí 500 Kč a na terapii rodiče se synem docházejí zhruba třikrát týdně. Jen na tuto terapii tedy potřebují zhruba 6000 korun měsíčně. Část peněz ze sbírky tedy pomůže rodičům malého Viléma.

Praha Praha (862 m n. m.) je druhý nejvyšší vrchol středočeského pohoří Brdy severozápadně od Rožmitálu pod Třemšínem. Spolu s vrcholem Malý Tok (844 m n. m.) vystupuje příkrým jižním svahem nad Rožmitálskou kotlinu. Vrchol se nachází na území bývalého vojenského újezdu Brdy, a proto až do zrušení újezdu k 1. lednu 2016 nebyl přístupný pro veřejnost.

Nyní se vrchol (včetně nedaleké meteorologické věže) nachází na katastrálním území Nepomuk v Brdech, které je od 1. ledna 2016 součástí obce Nepomuk, jižní část vrcholové plošiny včetně Čákovy vyhlídky se nachází na katastrálním území Věšín v Brdech, jež je od 1. ledna 2016 součástí obce Věšín. Zdroj: Wikipedie

Čtěte také: Výstupu na nejvyšší brdský vrchol Tok nezabránil ani déšť a silný vítr