Pustili se do malování pokojů a dalších prostor střediska veselými barvami, do natírání nájezdní plošiny pro vozíčkáře, údržbu a přerod z letní na podzimní podobu potřebovala třeba také zahrada.

Ruku k dílu tu přiložil vrcholový management automobilky TPCA včetně prezidenta Kenty Koideho a videprezidenta Javiera Varely. „Naším hlavním posláním je pomáhat v regionu, kde působíme a žijeme. A kromě finanční podpory potřebných projektů chceme také sami pomoci vlastními silami," řekl prezident TPCA Kenta Koide.

Inspirace pro kolegy

Podobně pomáhali zaměstnanci automobilky koncem září na 6. základní škole v Kolíně. „Jsme rádi, že projekt Jedu v tom, který jsme odstartovali v minulém roce, oslovil jak naše zaměstnance, tak i region, a řada zaměstnanců TPCA se tak zapojuje do dobrovolničení v průběhu celého roku," pochvalovala si koordinátorka společensky odpovědných projektů TPCA Monika Koťarová.

„Zároveň nás těší, že jsme inspirovali i naše kolegy z průmyslové zóny - z Gefco Česká republika a Yusen Logistics, kteří se letos k našim dobrovolníkům na 6. základní škole připojili," dodala.

Za pár hodin hotovo

„Potěšila nás nabídka automobilky a je hezké vidět, že i vrcholoví manažeři se nebojí fyzické práce a navíc jsou jí schopni zastat opravdu hodně. To, co se nám tu společně povedlo za pár hodin, bychom s kolegyněmi musely rozplánovat do několika dnů a zbytečně bychom se tak připravovaly o čas, který můžeme věnovat dětem," zhodnotila provozní ředitelka sdružení Volno Marie Provazníková.

Její středisko podporuje rodiny, které pečují o děti s autismem a dalšími poruchami autistického spektra, mentálním postižením nebo také kombinovaným postižením. Do práce na potřebné údržbě prostor se samozřejmě zapojily i dámy ze střediska Volno.

Čtěte také: TPCA se dohodla s odbory. Lidé získají průměrně o 2,3 tisíce více