K prvnímu z nich, pětadvacetiletému Kladeňákovi, vyjížděli v pátek do nemocnice. Muž byl hospitalizován na expektačním pokoji a jelikož opakovaně kopal do dveří a tloukl hlavou o toaletní mísu, přivolali zdravotníci strážníky pomocí tlačítka Linky okamžité pomoci.

Aby zabránili sebepoškozování, použili strážníci donucovací prostředky a nasadili mu pouta. Poté pacientovi zdravotníci aplikovali zklidňující injekci.

Proti dalším agresorům zakročovali strážníci v kladenském kulturním domě, kde se konal koncert hudebních skupin. Osmadvacetiletého muže z Rakovnicka vyvedli z vestibulu ven, neboť vyhrožoval rvačkou.

„Jen o několik minut později se porvali dva muži na chodníku u nedalekého Kokosu. Vzájemně se bili pěstmi a kopali do sebe. I proti této dvojici použili strážníci donucovací prostředky a pouta. Jednalo se o čtyřicetiletého a šestatřicetiletého muže z Kladenska. Oba účastníky rvačky si převzali policisté," uvedla mluvčí kladenských strážníků Markéta Fröhlichová.

V neděli odpoledne byli strážníci přivoláni do Vítězné ulice, kde šel bos po silnici v protisměru apatický muž oblečen do historického kostýmu.
Hlídka zjistila, že má na čele velkou bouli a nereaguje na žádné podněty. Jednalo se o muže ve věku okolo třiceti let, který pravděpodobně přišel ze středověké bitvy, která se předešlého dne konala v Libušíně.

„Strážníci na místo přivolali lékaře a ještě než se dostavila sanita, muž zkolaboval. Hlídka proto monitorovala jeho životní funkce, až do příjezdu zdravotníků. Ti muže převezli k ošetření do nemocnice. O celé události informovali strážníci policisty," dodala mluvčí Fröhlichová.