Tři cizinci ve věku od třiadvaceti do osmadvaceti let přepadli ve středu v noci na parkovišti obchodního domu v Italské ulici jedenadvacetiletého mladíka z Rakovnicka.

„Požadovali po něm peníze. Poté ho jeden z pachatelů napadl, další mu vyhrožoval kovovým předmětem, třetí mu odcizil z ledvinky peněženku se sedmi sty korunami. Chtěli také mobilní telefon," uvedla mluvčí policie Jana Šteinerová.

Mladík omdlel, neboť vnímal až příjezd hlídky strážců zákona. Policisté byli na místě velmi rychle a násilníky se jim podařilo dopadnout. U jednoho z nich našli zmíněný finanční obnos.

„Napadený mladík nebyl zraněn, ale protože se jedná o diabetika a nejspíše prodělal záchvat, byli na místo loupeže přivoláni záchranáři. Motiv loupežného přepadení je předmětem vyšetřování," sdělila mluvčí.

Jiiný trojlístek lupičů se vydal do ulic Kladna ve čtvrtek. Jednomu z nich nebylo ještě osmnáct let. Jsou podezřelí, že ve večerních hodinách napadli u Václaváku na kročehlavském sídlišti pětapadesátiletého muže ze Slánska a pokusili se mu ukrást peněženku.

Policisté navíc prověřují, zda titéž výtečníci nemají na svědomí i okradení starší ženy, které v Kladně nějací výrostci sebrali peněženku ve chvíli, kdy se stejný den kolem poledne skláněla nad svými taškami.