"V minulosti jsme veřejnost informovali o řidiči, který ujížděl policistům. Tento dvaatřicetiletý výtečník byl již vyšetřovatelem kriminální policie obviněn pro pokračující přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," řekla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.


Policejním šetřením bylo zjištěno, že 23. července ve 00:20 hodin obviněný v Kladně Kročehlavech v Holandské ulici ohrozil svou bezohlednou jízdou dvě osoby. "Žádáme proto tyto svědky (poškozené), které bezprostředně ohrozil řidič jedoucí osobním motorovým vozidlem Ford Ka, tmavě modré barvy se stříbrnými nápisy na bocích automobilu tak, že byli nuceni před tímto vozidlem uskakovat z chodníku, aby se přihlásili vyšetřovateli případu osobně na kriminální policii v Kladně v Havířské ulici, nebo ho kontaktovali na telefonním čísle 974 873 460. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158," vyzvala veřejnost mluvčí Nováková.

V turnaje hokejbalových veteránů MASTERS 2016 se utkaly týmy Kladna, Mostu, Jihlavy, Žiliny a Českých Budějovic.
Do Kladna se v pátek chystá veteránská elita Čech i Slovenska

Co se tehdy stalo?
Jak už bylo řečeno, případ se stal 23. července v půl jedné v noci se policejní hlídka v Kladně v ulici Vrchlického rozhodla zkontrolovat osobní automobil Ford Ka. Řidič vozidla nerespektoval výstražné světelné znamení s nápisem „STOP POLICIE“, na toto vůbec nereagoval a pokračoval v jízdě.


Policie ho proto začala pronásledovat. Automobil nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu v ulicích Finská, Dánská, Jaroslava Foglara, Vrchlického, Václavské náměstí a přes ulici Norská do ulice Holandské, kde najel na travnatý porost a poté na chodník. Tam vozidlo zastavil, nechal nastartované a z místa se snažil utéct. Hlídka ho pronásledovala až do sídliště do Francouzské a Anglické ulice. Při pronásledování použili policisté oddělení hlídkové služby varovný výstřel, čímž donutili podezřelého muže zastavit a zadrželi ho. Policisté zjistili, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže z Kladenska, který má již v několika případech vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Stehelčeves zasáhla velká voda 29. června 2017, situace byla podle některých vážnější než v roce 2002.
Pomůže nový digitální povodňový plán?


Vyšetřovatelka služby kriminální police zahájila trestní stíhání tohoto recidivisty jako obviněného ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody. Také byl podán návrh na vzetí obviněného muže do vazby.