Partička se skládala ze sedmnáctiletého hocha, jeho čtyřiačtyřicetiletého otce, osmnáctiletého mladíka a jedenapadesátiletého muže. Všichni pocházejí z Libušína.

Zloděje policisté odhalili po vloupání do obchodu v Doksech. „Měli jsme indicie, že vloupání směřuje k určité osobě, která by ukradené zboží měla mít u sebe," uvedla k případu policejní vyšetřovatelka Jana Dupová.

Poté, co soud vydal souhlas k prohlídce, prohledali policisté podezřelý dům v Libušíně. Našli přesně to, co očekávali. „Cukrovinky a také například kávu z vykradené prodejny. Ovšem také kartony cigaret z trafiky v Kralupech nad Vltavou, která byla vyloupena začátkem ledna," popsala výsledek prohlídky vyšetřovatelka.
Kromě cigaret nalezli policisté také část šperků z bílého kovu, které zmizely po vloupání do zlatnictví ve Slaném. To se stalo v neděli 20. ledna. „Další ukradené šperky nám jeden z pachatelů dobrovolně vydal při výslechu, jelikož je nestačil prodat," doplnila Jana Dupová.

Do zlatnictví se vloupali dva nejmladší z povedené partičky. Cestu do prodejny si udělali sekerou. „Ukradli zboží za dvacet tisíc korun, další škodu deset tisíc způsobili poškozením dveří," dodala vyšetřovatelka.

Před tímto činem si zloději vyhlédli ještě trafiku v Kralupech nad Vltavou, kde ukradli cigarety za 200 tisíc korun. Další případ, ze kterého jsou obviněni, spáchali ještě před koncem loňského roku.To se poprvé vloupali do obchodu v Doksech, kde kromě sortimentu za 80 tisíc, ukradli také pokladnu.

Policisté zadrželi a obvinili tři ze čtyřlístku výtečníků. Po nejstarším z nich stále pátrají. „Všichni jsou recidivisté. Byli obviněni z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Trestní sazba se v tomto případě pohybuje až do výše pěti let," poznamenala Jana Dupová. Mladistvému se případný trest zkracuje na polovinu.