Událost se podle svědků stala ve čtvrtek dopoledne na náměstí Svobody v Kladně, kde třiadvacetiletá žena venčila psa větší rasy. Když neuposlechl její povely, tak se ho pokusila zpacifikovat poněkud nevybíravým způsobem.

Nevhodné chování ke psovi se nelíbilo dvěma devatenáctiletým dívkám, které stály opodál a jednání chovatelky ke psovi nahlas zkritizovaly. Za to, že se slečny zastaly bezbranného zvířete, si vysloužily pořádnou nakládačku 
v podobě fyzického útoku ze strany chovatelky.

„Třiadvacetiletá majitelka psa postupně fyzicky napadla obě devatenáctileté ženy údery do obličeje. Od tohoto agresivního útoku je osvobodil až šestnáctiletý mladík, který zasáhl a útočící ženu chytil," popsala policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Výtržnice ani tak s běsněním nepřestala a mladíka kousla do ruky. Po následném uklidnění žena ale opět zaútočila fyzicky na jednu ze slečen a úderem ji srazila na zem, kde v bití pokračovala. „V daném okamžiku opět zakročil mladík a společně s druhou devatenáctiletou ženou agresorce v dalším útoku zabránili," dodala kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Policie následně ženu zadržela a odvezla na služebnu. Pejskařka je nyní podezřelá 
z trestného činu výtržnictví. Obě devatenáctileté ženy byly ošetřeny v kladenské nemocnici s podlitinami a pohmožděninami v obličejové části.