Těžko uvěřitelný případ se stal v sobotu 7. listopadu ve čtyři hodiny ráno. Pachatel přišel do hypermarketu, představil se obsluze jako příslušník policie a pod smyšlenou legendou chtěl po pracovníkovi bezpečnostní agentury, aby mu ukázal tržbu z předešlého dne.

„Strážný ho odkázal na noční manažerku, která mu však řekla, že musí dorazit ráno, až bude v prodejně hlavní pokladní. Muž se asi po dvou hodinách vrátil a aniž by pokladní předložil jakékoli potvrzení, pouze po předložení falešného služebního průkazu, který neměl ani základní znaky služebního průkazu policisty, mu žena umožnila vstup do místnosti, kde se nachází tak zvaná počítárna peněz," uvedla k případu policejní mluvčí Michaela Nováková.

Muž předstíral, že peníze kontroluje a mezi tím si některé z bankovek strkal do rukávů své bundy. V místnosti setrval téměř dvě hodiny a po nahrané provedené kontrole provozovnu opustil. „Za několik okamžiků, co falešný policista odešel, zjistila hlavní pokladní, že jí chybí hotovost 172 tisíc korun," dodala mluvčí Nováková.

Případ je nyní prošetřován jako podezření z přečinu krádeže a v případě dopadení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Pokud někdo muže na fotografii pozná, či by mohl policistům k případu podat jakékoliv informace, měl by vše oznámit na bezplatnou linku 158 či na policejní služebnu.