Případ si převzali krajští kriminalisté. Jak uvedla středočeská policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová, vyšetřováno je hned několik možných verzí.

„Policisté po oznámení našli na místě zraněnou ženu a přivolali záchranou službu. V současné době shromažďujeme informace nejen od svědků, ale také od šestačtyřicetiletého muže, který se také nacházel na místě. Po vyhodnocení všech těchto informací teprve můžeme sdělit, co se vlastně stalo. Pracujeme s několika verzemi. Zda šlo o nešťastnou náhodu nebo se žena stala obětí trestného činu, zatím nelze říci," uvedla Zatloukalová.

Podle policií nepotvrzených informací ženu napadl její manžel, s nímž se rozvádí. Počíhal si na ni v ulici U Vodojemu, kudy chodí denně do práce. Poté zaútočil. Svou manželku postřelil i pobodal. Pak se jí údajně pokusil odtáhnout do auta. Samotný útočník byl zraněn na ruce. Žena byla záchranáři převezena do kladenské nemocnice.

„Měla střelná i bodná poranění hrudníku a břicha, ovšem byla stabilizovaná a se záchranáři komunikovala. Po transportu do nemocnice byla hned převezena na operační sál. Ošetřen byl také muž, který měl řeznou ránu na ruce. Ten byl také hospitalizován v Kladně," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle slov současného přítele zraněné ženy, jí manžel už delší dobu vyhrožoval. Měl dokonce vyslovený zákaz se k ní přiblížit. Nerespektoval to ale. Pondělnímu napadení tak nikdo nemohl zabránit.