Lupič ukradl v Kladně reklamní deštník
Kladno – Policisté aktuálně prošetřují případ krádeže, kterou jim oznámil padesátiletý muž ve středu. Zatím neznámý pachatel v úterý nebo ve středu odcizil reklamní deštník, který byl umístěn před kioskem v kladenské ulici Sportovců nedaleko sportovní haly. Tím společnosti způsobil škodu ve výši deseti tisíc korun. Policisté po pachateli pátrají a vyzývají občany, kteří mohli zaznamenat pohyb podezřelé osoby a manipulaci s deštníkem při odcizení, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na bezplatnou linku 158.

Na kladenském cvičáku řádil zloděj
Kladno – Na policii bylo oznámeno, že na pozemek cvičiště Základní kynologické organizace v Kladně U Zvonečku vnikl zloděj, který zde odcizil cvičnou lávku pro psy. Dosud neznámý pachatel způsobil kynologické organizaci v Doberské ulici v Kladně škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku 15 tisíc korun. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli pátrají. Kladenská policie touto cestou vyzývá občany, kteří v inkriminovanou dobu spatřili na pozemku pohyb podezřelé osoby, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158.

Eva Pilarová
KRÁTCE: Kam vyrazit na Kladensku za kulturou?

Z garáže zmizelo nářadí za dvaadvacet tisíc korun
Kladno – Policisté přijali oznámení, že se v uplynulém víkendu někdo vloupal do garáže u rodinného domu v kladenské ulici Jaroslava Kociána. Zloděj nejprve překonal oplocení a vnikl na pozemek nemovitosti. Posléze se dostal odemčenými dveřmi do garáže, ze které si odnesl vodováhu, sbíjecí kladivo, elektrickou vrtačku, elektrickou vrtačku, elektrickou brusku, vrtací kladivo, kufříkovou vrtačku a úhlovou brusku. Celkem byla škoda na odcizeném nářadí vyčíslena na necelých dvaadvacet tisíc korun. Případ je prošetřován, pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Přes lešení se vloupal do bytu, kde následně usnul
Slaný – Padesátiletá žena volala slánskou městskou policii s tím, že se v jejím bytě nachází cizí muž. Strážníci případ předali policistům, kteří vyjeli ihned na místo. Podezřelým byl pětatřicetiletý muž ze Slaného, který má bohatou trestnou minulost. Pachatel k vniknutí do bytu využil lešení a přes balkon vlezl do bytu ve Wilsonově ulici. Následně tam také usnul. Při dechové kontrole nadýchal necelé dvě promile alkoholu. Policejní hlídka pachatele zadržela a eskortovala do policejní cely. Následující den byl muž propuštěn na svobodu. Za tento trestný čin mu hro-zí až dva roky za mřížemi.

Vandalové v Kladně poškodili dvě auta
Kladno – Kladenští policisté řešili dvě oznámení ohledně poškození osobních vozidel. Prvním oznamovatelem byl čtyřiapadesátiletý muž, kterému neznámý pachatel poškodil v Brněnské ulici jeho Volkswagen Passat. Vandal vryl do laku různé obrazce, vytvořil několik prasklin na čelním skle a prorazil kryty světel. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na dvaašedesát tisíc korun. Druhým poškozeným autem byl Mercedes zaparkovaný ve Smečenské ulici, tomu vandal taktéž vryl nápis na kapotu a vysklil okénka. Tím způsobil škodu pětadvacet tisíc korun.

Na trhy žena v dobrém vzpomínat nebude
Kladno – Neznámý pachatel odcizil na trhu na náměstí Svobody v Kladně ženě peněženku z kabelky. Ke krádeži zloději postačily pouze tři minuty, neboť v této krátké době třiapadesátiletá žena ponechala rozepnutý zip u kabelky. Odcizením peněženky jí vznikla škoda ve výši necelých sedm set korun. Obsahem peněženky byly osobní doklady a finanční hotovost. Policisté po pachateli pátrají.

Ilustrační foto.
Při prodeji majetku už nemá rozhodovat cena

S ukradenou kabelkou se žena producírovala po Slaném
Slaný – Ve značkové prodejně obuvi ve Slaném na pěší zóně ukradl zloděj kabelku za 1190 korun. Když to zjistily prodavačky, vyběhly na ulici a chtěly ukradené zboží zachránit. Jedna z nich si následně všimla, že po Londě kráčí mladá žena s onou taškou, na které byla ještě i visačka s cenovkou. Po krátkém dohadování žena tašku prodavačkám vrátila. Ty přesto zavolaly policii. Muži zákona zjistili, že zlodějem je už z minulosti známý třiadvacetiletý přestupce a jeho společnicí jednadvacetiletá žena ze Slaného, která má za sebou bohatou trestnou minulost. Té nyní hrozí až tři roky za mřížemi.