Zloděj na hřbitově ukradl dvě urny
Zvoleněves – Zloničtí policisté prošetřovali případ vykradeného hrobu. Zatím nezjištěný pachatel totiž 
na hřbitově ve Zvoleněvsi bez jakéhokoliv respektu k zesnulým vnikl do jednoho z hrobů. Pachatel nejprve nadzdvihl kamennou desku a následně z podzemní části ze zděné schránky odcizil dvě urny, čímž majiteli způsobil škodu ve výši šest set korun. „Skutek je šetřen jako přečin hanobení lidských ostatků a krádež a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ informovala kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Ukradl devět zátek, zadělal si tím na problém
Kladno – V pondělí oznámil pracovník obchodního domu v ulici Petra Bezruče v Kladně policistům, že v obchodě zadrželi podezřelého muže, který odcizil z toalet obchodního domu v Kladně v ulici Petra Bezruče u devíti umyvadel zátky, čímž vznikla společnosti škoda za bezmála dva tisíce korun. Na místo dojela ihned policejní hlídka, která provedla s podezřelým mužem prvotní úkony. „Bylo zjištěno, že podezřelým pachatelem je jednatřicetiletý muž z Kladna, který se tohoto skutku dopustil, i přestože byl na základě rozhodnutí Okresního soudu Kladno v dubnu loňského roku odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody za úmyslný trestný čin krádeže,“ řekla Jana Šteinerová.

Zrekonstruovaná ulice Dr. Foustky v Kladně ke 14. srpnu.
Kladenská ulice Dr. Foustky je již průjezdná a bezpečnější
Ilustrační foto.
Kladno chce zatočit s obchodníky s chudobou

Stochovští policisté pátrají po lupiči z rodinného domu
Stochov – Stochovští policisté prošetřují vloupání do domu v Lecích. Případ se stal v pondělí dopoledne. Zatím nezjištěný pachatel bez užití násilí vnikl hodin do nemovitosti, kde z chodby odcizil motorovou pilu a křovinořez. Z dalších místností zmizela aku bruska, aku vrtačka a zesilovač. Škoda nebyla zatím vyčíslena, je ale předpoklad, že přesáhne pět tisíc korun.

Vloupání do vozidel a neoprávněný výběr z karty
Kladno – Sedmadvacetiletá žena z Lounska oznámila na policii, že se jí neznámý pachatel v době mezi 11. a 13. srpnem vloupal do vozidla značky Ford, které bylo zaparkováno v Doberské ulici v Kladně. Z vozidla se ztratila čtečka čárkových kódů v hodnotě 4 500 korun. Poškozením vznikla škoda ve výši dva tisíce korun. Na linku 158 bylo v neděli přijato i další oznámení od devatenáctiletého muže, kterému se vloupal pachatel do osobního vozidla značky VW Golf v Libušínské ulici v Kladně. Pachatel z vozidla odcizil peněženku, doklady, platební kartu a mobilní telefon. Škoda je čtyři tisíce a z odcizené karty navíc někdo vybral pět tisíc korun. Policisté případy prošetřují a po pachatelích pátrají. Policie vyzývá občany, kteří mohli v inkriminovanou dobu spatřit podezřelé pachatele pohybující se poblíž poškozených vozidel a nebo přímo při činu, aby poskytli informace na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.