Muž vstoupil do prodejny původně jako zákazník a předstíral, že kupuje hračku. Když se dostal blíže k pokladně, vytasil na prodavačku kuchyňský nůž. Pod pohrůžkou násilí ji donutil, aby mu vydala peníze.

Vyděšená žena neváhala a z pokladny mu odevzdala několik tisíc korun. Pachatel chtěl následně ujet s lupem na kole. V tom mu ale zabránilo hlasité pištění přepadené ženy a dva Vietnamci, kteří vyběhli z obchodu.

Než se lupič nadál, obstoupilo ho v Kynského ulici deset lidí a únikovou cestu z jednosměrky mu zablokovali řidiči svými auty. Konečné slovo měli policisté. Lidé jim vehnali pachatele přímo do náruče. Na místě činu vypomáhali i strážníci.

„Zadrženému muži ze Slaného je čtyřiačtyřicet roků. Je podezřelý ze spáchání trestného činu loupeže, za což mu hrozí trest odnětí svody v délce trvání od dvou do deseti let. Muž zatím nikdy trestně stíhán nebyl. Při přepadení byl pod vlivem alkoholu," řekla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Kladenskému deníku se podařilo zjistit, že lupič údajně jednal zkratově, protože je ve finanční tísni, jelikož podléhá hráčské vášni a většina jeho příjmů končí v automatech.

„Lupič vypadal jako feťák nebo alkoholik. Zpočátku se snažil utéct, ale když mu cestu zablokovali i řidiči v autech, přestal klást odpor. Byl to asi nějaký zoufalec," řekla žena, která události přihlížela.