Důmyslnou chytrou lstí dokázal na základě e-mailů, vylákat podvodník peníze nejméně ze 163 mužů, přičemž další se stále přihlašují na policii. Celkově způsobená prokázaná škoda je už více než 700 tisíc korun,“ řekla Kladenskému deníku mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Přestože se to může zdát neuvěřitelné, mejly, ve kterých si muž domlouval rande, coby žena, se svými potenciálními milenci, skutečně vypadají velmi věrohodně.

Dva z dopisů poskytla policie novinářům. Jejich autor v nich navrhuje, jakým způsobem se milenecká dvojice poprvé fyzicky sejde tak, aby bylo vše v naprostém utajení před partnery obou.

Bezpečným anonymním místem setkání měla být takzvaná swingers party. Ty se obyčejně konají v soukromí, ovšem za přítomnosti řady dalších sexuchtivých párů ve vybraném domě, často pod dozorem ochranky.

Podvodník s identitou ženy pro zvýšení věrohodnosti v elektronickém dopisu, kromě jiného, zdůrazňuje, že není zlatokopkou, nýbrž dobře finančně zajištěnou ženou.

Výdaje si tedy každý hradí na schůzce sám. Jedinou podmínkou je úhrada vstupného na swingers party v hodnotě od jednoho do tří tisíc korun. Platba se posílá na přiložený účet. Zde pro dokreslení část citace z pachatelova dopisu: „Napiš mi své povolání – nescházím se s lidmi z branže, kde podniká můj partner, bez této informace tě musím vyřadit.

Pokud máš zájem i nadále se seznamovat, tak mi napiš, že do toho jdeš a můžeme se bavit dál. Možná působím jako namyšlená blbka, ale všechny tyto věci jsou důležité. Ať máme jasno a jsme oba v klidu. Pokud máš partnerku, tak to jistě chápeš,“ uvádí kromě jiného pachatel v obsáhlém mejlu.

Poté, co důvěřiví pánové vstupenku na party zaplatili, už se jim podvodník nikdy neozval. Policie byla tentokrát úspěšná a výtečníka po nějaké době přesto vystopovala. Za svůj netradiční způsob obživy může nyní Kladeňák skončit i několik let za mřížemi.