„Hlídka muže vyzvala, aby si sebral peníze, již ponechal na baru i na stole u kterého seděl a opustil restauraci. Ten však reagoval tak, že začal bankovky rozhazovat kolem sebe a se slovy: „Ty jsou pro vás!" strčil do jednoho ze strážníků," vyjádřila se mluvčí městské policie Markéta Fröhlichová.

Hlídka proto výtečníku nasadila pouta. Při následné dechové zkoušce mu naměřili 2,73 promile alkoholu. Když se opilec trochu zklidnil, strážníci mu ruce uvolnili, ovšem v tu chvíli se opakovaně dožadoval vstupu do restaurace a narušoval veřejný pořádek. Skončil proto opět 
v poutech.

„Když se dozvěděl, že bude oznámení postoupeno k projednání správnímu orgánu, nabízel strážníkům bankovky v hodnotě dvě stě a pět set korun a chtěl se s nimi nějak dohodnout," doplnila Markéta Fröhlichová. V nabízení úplatků muž pokračoval i při převozu na policejní služebnu a na obvodním oddělení se slovy: „Pusťte mě," zvýšil částku ze sedmi stovek na tisíc korun.

S otázkou, zda by nešlo případ vyřešit nějak jinak se setkávají i policisté. Nejčastěji se tak děje při zadržení řidiče pod vlivem alkoholu. Ovšem jak uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková, už delší dobu kladenské hlídky nic takového řešit nemusely.
Poslední případ se stal před dvěma lety, když strážci zákona v odpoledních hodinách zastavili v ulici Dukelských hrdinů v Kladně dvacetiletého řidiče. Výsledek jeho dechové zkoušky byl pozitivní s nejvyšší hodnotou 1,97 promile.

„Šofér po provedení dechové zkoušky reagoval směrem k policistům: „A je možné toto vyřešit nějak jinak? Už jednou jsem o řidičák přišel a nechci mít zase problémy! Dal bych vám každému na pivo!"Při těchto slovech si vzal ze zadní kapsy peněženku, ze které vyndal několik bankovek," popsala Nováková.

Následně požadoval, aby ho policisté dovezli k bankomatu. Ti šoféra upozornili, že se dopouští trestného činu podplácení. Mladíku za podplácení a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozilo odnětí svobody až na šest let.