Například ve Svinařovské ulici ve Smečně chtěli policisté zkontrolovat projíždějící automobil, ale jeho čtyřiadvacetiletý řidič ze Slánska světelnou signalizaci nerespektoval a začal ujíždět směrem na Třebichovice. Byl pronásledován. Po chvíli zastavil, z auta vyskočil a začal utíkat. Byl však hlídkou zadržen. Důvodem snahy uniknout bylo, že na cestu vyrazil pod vlivem pervitinu, což dokázal provedený test.

Zkouška na drogy byla pozitivní i u dalších pěti řidičů zastavených při silničních kontrolách. Policejní hlídka v Severní ulici v Kladně zase zastavila třiapadesátiletého šoféra, který nadýchal 1,68 promile alkoholu.

„Opakovaně upozorňujeme řidiče, že jízda pod vlivem návykových látek je velice nebezpečná. Kdo pak usedne za volant, vystavuje do nebezpečné situace sebe, spolujezdce ostatní řidiče i chodce. V tento moment se stává dopravní prostředek zbraní a je ohrožen život a zdraví všech účastníků silničního provozu," prohlásila kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

„Každý řidič, kterému byl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel je povinen tento zákaz řízení respektovat, neboť při jeho nedodržení se dopouští trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí," dodala mluvčí.