Na zvýšený počet krádeží upozornil kladenské strážníky správce hřbitovů Petr Pokorný. „Je to tak tři neděle zpátky, co se začaly ztrácet květiny i s květináči skutečně ve velkém. Lidé mi volali, že jim zmizely z hrobů. Bylo to ve velké míře," řekl Kladenskému deníku Petr Pokorný.

Správce o dění informoval městskou policii. „Strážníci okamžitě zvýšili kontroly hřbitovů jak v denních, tak nočních hodinách. Pachatele krádeží se jim však nepodařilo dopadnout," uvedla jejich mluvčí Markéta Fröhlichová.

Pátrání bylo neúspěšné až do chvíle, kdy ve služebně oznámil svědek, že se v ulici Jana Vaita v Rozdělově starší muž  nabízí k prodeji květiny.

„Podle oznamovatele stejný muž nabízel truhlík s květinami k prodeji již před čtrnácti dny, kdy tvrdil, že jsou z jeho zahrady. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že osmasedmdesátiletý Kladeňák prodal za padesát korun osmaosmdesátileté ženě truhlík se čtyřmi afrikány," vyjádřila se mluvčí Fröhlichová.

Muž nejprve popíral, že by květiny ukradl, ovšem, co ho strážníci doprovodili na hřbitov, se k činu přiznal.
„Když, co přijel správce, uložil senior truhlík s květinami zpět na hrob," uzavřela mluvčí strážníků.

Důchodce uvedl, že květiny kradl a prodával, jelikož si chtěl vylepšit svůj malý finanční rozpočet. Hlídka mu uložila blokovou pokutu.